AIESEC Varaždin

AIESEC doveo svijet u Varaždin - započeo projekt "Discover North Croatia"

Objavljeno: 21.07.2016. 16:12

Zadnja izmjena: 21.07.2016. 16:27

Foto: Sonja Ognjenović

Započeo je projekt Discover North Croatia, jedan od dva projekta kojeg AIESEC Varaždin, međunarodna neprofitna studentska organizacija, provodi na ovom području. AIESEC kroz volonterske i stručne prakse i volontiranje u stranim zemljama približava kulture različitih zemalja.

Projektom Discover North Croatia, AIESEC je u Hrvatsku će doveo strane studente kako bi ih upoznali s našom kulturom, običajima, tradicijom i kulturnom baštinom, a sve to kroz izradu slika, videa i pisanje blogova.

- Organiziramo razne stručne prakse, radimo na dolaznim, ali i odlaznim praksama studenata.  Cilj  nam je stvaranje zajedničke kulture, da brišemo predrasude o ostalim kulturama i da radimo na nečem zajedničkom i da se družimo... Da dovedemo svijet u Varaždin - objasnila je Deana Kovač, projekt menadžer Discover North CroatiaOvaj se projekt prvi put provodi u Varaždinu, a cilj mu je  promocija  sjeverne Hrvatske, gradova u sjevernoj Hrvatskoj i ovdašnjih običaja i tradicije. Organizacija AIESEC tako surađuje sa studentima s FOI-a, MEV-a te Sveučilišta Sjever.

Studenti koje su privukli svojim projektima dolaze iz Italije, Indije, Egipta, Ukrajine, Tunisa i Poljske.

 

 

 

Komentari