početna konferencija

Započeo projekt energetske obnove bolnice u Klenovniku vrijedan 7,6 milijuna kuna

Danas je u Klenovniku održana početna konferencija za projekt energetske obnove zgrade paviljona, ležaone i laboratorija OB Varaždin u Klenovniku.
Objavljeno: 23.10.2019. 14:11

Zadnja izmjena: 23.10.2019. 14:18

Foto: Dario Jurčević

Danas je u Klenovniku održana početna konferencija za projekt energetske obnove zgrade paviljona, ležaone i laboratorija OB Varaždin u Klenovniku.

Ukupna vrijednost projekta je skoro 7,6 milijuna kuna, od toga kakvih 3,9 milijuna kuna je sufinancirano iz europskih sredstava dok ostatak financira Varaždinska županija. Na to se osvrnuo i župan Radimir Čačić  - Djelomičan povrat očekujemo i od Ministarstva regionalnog razvoja. Mi smo na i hrvatskoj razini Referentni centar za multirezistentnu tuberkulozu. Ponovno imamo isti problem da novac daje Županija i građani Varaždinske županije a korisnici su iz cijele Hrvatske. Dakle, sam koncept je potpuno promašen. Što radi Vlada i što radi ministar zdravstva? No, mi ne možemo dozvoliti da nam bolnice budu u takvom stanju kakvom jesu i da ne iskoristimo europski novac koji možemo - rekao je župan Čačić.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić istaknu je kako će ovaj projekt doprinijeti boljim uvjetima i za lječnike i za pacijente - Krenuli smo sa puno različitih projekata koji se financiraju europskim novcem, pa tako i na lokaciji Klenovnik. Te zgrade su stare između 50 i 90 godina i energetska obnova će sigurno puno značiti za promjenu uvjeta rada naših djelatnika i uvjeta u kojima će se naši pacijenti liječiti - rekao je ravnatelj Kudelić.

Komentari