Završen natječaj „Volim Hrvatsku“ na području Varaždinske županije

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 23.03.2012. 16:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Na području Varaždinske  županije završio je interni natječaj akcije „Volim Hrvatsku“ raspisan za dječje vrtiće i osnovne škole za najbolji dječji likovni  i literarni rad na temu „Djeca – čuvari prirode“, koji je pokrenula Hrvatska Turistička zajednica u suradnji s Turističkom zajednicom Varaždinske županije i turističkim zajednicama gradova i općina.

Na natječaj se prijavilo 16 vrtića, te 14 osnovnih škola. Ocjenjivačka komisija Turističke zajednice Varaždinske županije u sastavu: Josip Novak, novinar, Mirjana Dučakijević, kustosica u Muzeju starih i novih majstora, Ignac Klarić, galerist i Elizabeta Dolenec, direktorica Turističke zajednice županije, ocijenila je likovne radove vrtića, kao i likovne i literarne radove osnovnih škola.

Tako su među vrtićima prvo mjesto osvojili grupni rad Vite Breški, Lane Skupnjak, Tee Stanković i Tie Labaš iz dječjeg vrtića „Bajka” iz Varaždin te grupni rad Magdalene Tot, Stele Cmrečnjak, Vita Martinčevića, Filipa Cikača i Jana Gebaja iz dječjeg vrtića „Čira-Čara“ iz Varaždina.

Drugo mjesto dijele zajednički rad Martine Žugec i Tee Sabolić iz dječjeg vrtića Novi Marof i zajednički rad Tee Skupnjak, Lucije Skupnjak, Ivone Obadić, Karle Šmaguc i Katarine Novosel iz dječjeg vrtića „Zeko“ iz Trnovca Bartolovečkog.

Treće mjesto dijele grupni rad Ivane Ptiček, Martine Miklošić, Noe Bobeka, Borne Cupara i Lovre Klarića iz dječjeg vrtića „Bubamara“ iz Gornjeg Kneginca i grupni rad Gabrijele Pokos, Magdalene Vugrinec, Borne Rebića, Mihaela Šestaka i Sabine Vugrinec iz dječjeg vrtića „Potočić“ iz Jalžabeta.

Od osnovnih škola, prvo mjesto među likovnim radovima osvojila je Lidija Kramar iz O.Š. Petrijanec, drugo mjesto rad Margarete Petrinjak iz O.Š. Visoko, dok treće mjesto dijele zajednički rad Tee Šemige i Damjana Ivankova iz O.Š. Kneginec Gornji, i rad Helene Petrić iz O.Š. A. i I. Kukuljevića Varaždinske Toplice.

U kategoriji literarnih radova prvo je mjesto osvojila Aleksandra Mihalinec iz O.Š. A. K. Miošića iz Donje Voće, drugo mjesto Ivana Petek iz O.Š. Martijanec,dok je treće mjesto pripalo Evi Čerpinko iz  I. O.Š. Varaždin.                     

 

Komentari