3. HNL SJEVER

Želimir Orehovec, trener NK Varteks: "Igrači su dali sve od sebe!"

Objavljeno: 27.11.2019. 09:44

Zadnja izmjena: 27.11.2019. 09:57

Završila je polusezona u 3.HNL Sjever 2019./20. a NK Varteks nalazi se na vrlo dobrom četvrtom mjestu. Nakon jesenskog dijela natjecanja momčad ima najboljeg strijelca lige Tihomira Šoštarića, a prvo mjesto u gledanosti dokazuje da Bumbari iza sebe imaju konstantnu podršku svojih navijača.

Trener NK Varteks Želimir Orehovec prokomentirao je završenu polusenou u 3. Hrvatsku nogometnoj ligi Sjever.

- Treća liga je puno izjednačenija od Četvrte lige, a samim time i bolja i kvalitetnija. Jedino se tu možda ističe Graničar koji u tu ligu nije ušao po plasmanu, ali to se vidi i po broju bodova. Sve ostale ekipe imaju kvalitetu među igračima i solidne uvjete za igranje i treniranje. Ovdje nema autsajdera i nikoga ne možete dobiti lošom igrom, rekao je Orehovec.

Očekujemo umjetnu travu

Sada se odlazi na zimsku stanku koja traje sve do ožujka 202. godine. Međutim, pripreme Bumbara počet će već u siječnju.

- Proljetni dio trebao bi početi u prvom tjednu ožujka. Mi ćemo sad napraviti jednu stanku, a igrači će dobiti plan prema kojem će vježbati na kondiciji i snazi desetak dana prije početka priprema koje bi počele 18. siječnja. Vjerujem da ćemo na proljeće dobiti i tu umjetnu travu i reflektore te da ćemo moći imati sve uvjete zadovoljene kako bi dobro trenirali. Samim time možemo biti puno bolji. Uvjeti diktiraju da možemo kvalitetnije raditi, a bolji rad donosi rezultat i više bodov, objasnio je Orehovec.

Trener se nada da će se uvjeti poboljšati, ali isto tako čestita svim igračima i upravi Kluba što je uz sve probleme uspjela iskoordinirati treninge i odigravanje utakmica.

- Svi znaju kako radimo. Imamo domaći teren na SC Sloboda, ali to se ne može nazvati domaćim terenom kada na njemu samo igramo utakmice jednom u dva tjedna. Kapa do poda igračima i ljudima iz Kluba koji su omogućili da odigramo na jedan zadovoljavajući način s obzirom na kvalitetu i uvjete u kojima radimo, dodao je Orehovec.

Moramo stvarati igrače

Orehovec je ukratko prokomentirao i igrački kadar koji je imao na raspolaganju tijekom jesenskog dijela sezone.

- Svi igrači su dali sve što su mogli od sebe. Kapetana Nježića praktički nije bilo cijelu polusezonu i to nam je bio hendikep. Vuković je cijelo vrijeme vukao ozljedu, a na obojici je sada da kroz pauzu zaliječe i budu prvi dan priprema spremni. Samo zbog stopostotne spremnosti njih dvojice ćemo biti još bolji u nastavku prvenstva. Mi smo jedna obitelj i jedino tako Varteks može naprijed. Budžet nam ne dozvoljava da kupujemo gotove igrače. Moramo stvarati igrače i uvoditi mlađe. Istina, te stvari nisu uvijek kompatibilne sa stvaranjem rezultata, ali mi smo i unatoč tome uspjeli doći na četvrto mjesto zahtjevne 3. HNL Sjever, zaključio je Želimir Orehovec.

Komentari