Zlatko Horvat: Daraboš je uvrijedio sve Varaždince

Objavljeno: 14.03.2011. 12:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Nakon napada od strane ŽNS-a Varaždina, odnosno predsjednika Davora Daraboša, na skupštini Županijskog nogometnog saveza u petak, odgovor je stigao i od predsjednika NK Varaždina Zlatka Horvata.

Moramo priznati da smo ga rijetko kada vidjeli tako uzbuđenoga, kao u ponedjeljak ujutro u prostorijama varaždinskog nogometnog prvoligaša.

– Odlučio sam da budemo otvoreni do kraja, jer sam to propustio na nedavnoj godišnjoj skupštini kluba... – započeo je Horvat svoje žućno izlaganje.

Objasnio je kako su ŽNS i NK Varaždin razgovarali nedavno o «normalizaciji» odnosa poljuljanih u sveopćem hrvatskom «nogometnom ludilu» oko izbora čelnika HNS-a.  Očito razgovori nisu naišli na plodno tlo kod čelnika županijskog Saveza, jer ih je Daraboš optužio da ga pokušavaju smjeniti, da pokušavaju manipulirati skupštinarima te je poručio da sazovu izvanrednu izbornu skupštinu, ako smatraju da ne radi dobro.

Horvat: Otkud im pravo da se blatom nabacuju po perjanici sporta i gradu

- Perjanica varaždinskog sporta, NK Varaždin ničim nije doprinio da ga se nabacuje blatom, kao niti mi osobno. Čelnici Saveza čak su i grad optužili da se gradsko vijeće stavlja u funkciju Mamića. To je uvreda za sve Varaždince i mogu im poručiti da je to njihova sramota – ističe Horvat.

Navodi Horvat ponovno da samo zahvaljujući gradskom vijeću klub uopće postoji, a iznio je i podatak od 25 milijuna kuna, koliko je za vrijeme njegovog mandata ušlo u klub. Tvrdi kako se nije ranije želio doticati povijesti, sve u želji za normalizacijom odnosa, no ovaj kako tvrdi neopravdani napad ga je izazvao.

- Ovo rukovodstvo, a isto su činili i moji prethodnici, Topolnjak i Kezelj, osiguravali smo sredstva za tekuće normalno poslovanje kluba. No cijelo vrijeme su pristuni ti stari dugovi, nastali između 2002. i 2004. godine, kada je evidentirano 17 milijuna kuna dugovanja. Tu su još i oni lažni putni nalozi, 4,5 milijuna poreznih dugova, koji su u međuvremenu narasli na 6,5 milijuna kuna – tvrdi Horvat.

Horvat: Očito u ŽNS-u prevladavaju uski osobni interesi

Čudi se Horvat, otkud Darabošu pravo da baš on proziva aktualno rukovodstvo za nemoralno ponašanje. Na pitanje zašto takvo «zaoštravanje» odnosa, Horvat tvrdi da mu nije poznat razlog.

- Očito tu prevladavaju uski osobni interesi. Nisam bio prisutan, ali ako netko od 66 glasova dobije 30, onda je to jasan signal – smatra predsjednik NK Varaždina

U klubu posebno ističu činjenicu da kada se glasalo uoči izborne skupštine HNS-a nitko iz kluba nije prigovarao ŽNS-u što su odabrali Štimca. I zbog toga smatraju da napade nisu zaslužili. A čak i prilikom izbora za lokalno vodstvo ŽNS-a, gdje je Daraboš imao protukandidata u Mladenu Henecu, predsjedniku Podravine, NK Varaždin je dao podršku Darabošu.

- Mi nismo bili nikakav generator nesporazuma, cijelo vrijeme je to očito ŽNS. Smeta nas i činjenica da ŽNS Međimurja ima dvostruko manji budžet, samo dva zaposlena, naspram sedam u Varaždinu, a pritom imaju 20 klubova više – ističe predsjednik varaždinskog prvoligaša.


Normalizacija odnosa – više nije moguća?

Na pitanje može li se pronaći zajednički jezik sa ŽNS-om, u NK Varaždinu tvrde da su stvari otišle predaleko.

- Tražili smo načina, razgovarali, ja sam osobno razgovarao. Mislio sam da mi je Davor prijatelj. No očito je sve to bilo samo u funkciji podilaženju jednom kandidatu, što se vidjelo i u petak, jer ako netko može doći kao gost na skupštinu, a predsjednik drugog najjačeg kluba u Županiji nije dobrodošao, onda su stvari očite. U postojećem Savezu očito netko treba otići, teško je sada uspostaviti razgovor. Uostalom koliko znam oni su i suspendirani od strane HNS-a – ističe Zlatko Horvat.


Horvata smetaju uvrede navijača prema gradskom vijeću

Aktualni predsjednik kluba ulaže veliki trud, pojačana je Uprava kluba, doveden je i sportski direktor, a iznos od 25 milijuna kuna koliko je pronađeno za klub u godinu i pol dana, uistinu je za svaki respekt. Unatoč tome nikako da pronađe zajednički jezik s navijačima, koji tvrde da ih nije niti kontaktirao od lipnja i promjene imena.

- Volio bih da svi navijači znaju, kao i svi ljubitelji kluba, kakva je situacija i da imamo njihovu podršku. Ne smetaju me niti maske, koje su nosili nedavno, to mi je čak i simpatično, niti što viču Horvat odlazi, ali moraju znati da je gradsko vijeće napravilo sve da se ovaj klub spasi. Bez toga, vjerojatno klub danas ne bi postojao – ističe Horvat.


Komentari