"Zlatni pir" redakcije Ludbreških novina

Objavljeno: 29.04.2011. 13:20

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

U petak je iz tiska izašao novi broj 'Ludbreških novina'. Radi se o malom jubileju ovog mjesečnika jer je riječ o 50. broju lista Grada Ludbrega kojeg izdaje Pučko otvoreno učilište 'Dragutin Novak' iz Ludbrega.

'Ludbreške novine' pokrenulo je prije šest godina tadašnje Gradsko poglavarstvo Ludbrega kako bi se kroz lokalnu tiskovinu građanima prenijele, prije svega, korisne informacije iz rada gradske uprave.

- U svakom se broju mogu pročitati reportaže o zanimljivim ljudima, predstavljaju njihove priče, sudbine, hobiji, te o događajima koji bi rijetko kada našli svoje mjesto u ostalim medijima regionalne ili državne razine - rekao nam je Darko Skupnjak, glavni urednik lista koji slavi svoj 50. broj.

Prve godine list je izlazio povremeno, a naredne je postao dvomjesečnik. Sada je već četvrta godina otkako žitelji Ludbrega i prigradskih naselja svoj primjerak 'Ludbreških novina' mogu preuzeti svakog mjeseca na kioscima i svim važnijim, 'prometnijim' lokacijama u gradu, te u trgovinama u ludbreškim prigradskim naseljima.

'Ludbreške novine' financiraju se iz gradskog proračuna i za građane Ludbrega su besplatne.

Redakcija ima nekolicinu novinara, povremenih suradnika i grafičkog urednika, sve redom honoraraca izuzev glavnog urednika, jedinog u stalnom radnom odnosu.

'Ludbreške novine' uvijek izlaze posljednjeg radnog dana u mjesecu i moglo bi se reći da su velikoj većini građana postale nezaobilazno štivo kojeg nestrpljivo čekaju.

Komentari