redovita skupština

Značajna potpora Grada Lepoglave umirovljenicima

Objavljeno: 29.04.2023. 15:45

Zadnja izmjena: 29.04.2023. 15:45

Održana je redovita skupština Udruge umirovljenika Lepoglava. Gradonačelnik Škvarić naveo je kako rad i djelovanje umirovljenika putem udruge doprinosi boljitku Grada Lepoglave.

Naglašena je i dodatna financijska potpora Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gdje se omogućilo zapošljavanje još jedne gerontodomaćice u okviru projekta "Pomoć u kući starijim osobama na području Grada Lepoglave u 2023. godini".  Također, o starijim i osobama u potrebi na području Grada Lepoglave, zahvaljujući gradskom projektu "Zaželi III", u ovoj godini brine dodatnih 10 gerontodomaćica.

330 Uskrsnica

- Grad prati potrebe svojih stanovnika, posebice starijih osoba i onih u potrebi te osigurava brojne potpore kako bi im olakšao svakodnevni život. Posebno treba istaknuti sljedeće: umirovljenicima slabijeg imovinskog statusa isplaćeno je oko 330 uskrsnica u iznosu od 30 eura, te se priprema projektna dokumentacija za izgradnju doma za cjelodnevni boravak starijih osoba u Lepoglavi - ističu iz gradske uprave.

Na potpori koju Grad Lepoglava pruža umirovljenicima zahvalila je Marija Varović, predsjednica Udruge umirovljenika Lepoglava. Istaknula je da bi bez gradske potpore Udruga imala problema djelovati na ovakvoj razini i provoditi brojne aktivnosti, posebice organizirati izlete, druženja i susrete umirovljenika.

 

Komentari