Značajno povećana sigurnost prometa u Čičkovini, uređena zaobilaznica

Objavljeno: 01.07.2015. 09:51

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 08:12

Foto: Varaždinska županija

Radove vrijedne oko 4,5 milijuna kuna na uređenju zaobilaznice oko naselja Čičkovina i dijela Hrastovljana te asfaltiranju prometnice kroz sama naselja obišao je župan Varaždinske županije Predrag Štromar zajedno s načelnikom Općine Martijanec Marijanom Horvatom i ravnateljem Županijske uprave za ceste Tomislavom Osonjačkim.

Ovu investiciju u cijelosti financira Županijska uprava za ceste, a župan Štromar izrazio je zadovoljstvo što će radovi uskoro biti završeni.

- Izuzetno me veseli završetak ovog projekta koji je počeo još 2006. godine, a intenzivirao se zadnjih pet godina. Nakon što se izgradnjom zaobilaznice smanjio promet kamiona kroz naselja Čičkovina i Hrastovljan, asfaltirana je prometnica kroz ta naselja koja je bila u dosta lošem stanju zbog prometa kamiona koji prevoze šljunak iz obližnjih šljunčara – istaknuo je župan Štromar te dodao da se na području Županije intenzivno radi te da će u ovoj godini preko ŽUC-a biti uloženo oko 30 milijuna kuna u asfaltiranje i modernizaciju prometnica te sanaciju klizišta.  

Načelnik Općine Martijanec Marijan Horvat također je izrazio zadovoljstvo i istaknuo važnost uređenja prometnice.

- Mještanima Čičkovine i Hrastovljana obećali smo da će nakon zaobilaznice dobiti i novi asfalt kroz naselja, a veseli me da smo uspjeli to i realizirati što će u konačnici pridonijeti većoj sigurnosti svih sudionika u prometu – rekao je načelnik Horvat te tom prilikom zahvalio županu i ravnatelju ŽUC-a za provedbu i realizaciju navedenih radova.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački kazao je kako se diljem Županije, od Cestice, Vinice, Brezničkog Huma i Ivanca te Oštrica i Svibovca Podravskog izvode radovi na modernizaciji županijskih prometnica i sanaciji klizišta.

Komentari