Sjajna generacija ŽRK Koka od danas na završnici u Makarskoj

Objavljeno: 23.05.2013. 07:51

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Foto: eVaraždin.hr

Varaždinski ženski rukomet ne mora brinuti za svoju budućnost. ŽRK Koka brine se za kvalitetan rad, a potvrda je ove godine stigla i u generaciji 2000. godište i mlađe, koja je osvojila uvjerljivo prvo mjesto u ligaškom natjecanju i izborila završnicu...

Jedan od najvrednijih varaždinskih rukometnih trenera Radojica Rale Matijašević još je jednu selekciju odveo do završnice državnog prvenstva. Već četiri sezone marljivo i kvalitetno radi s mladim djevojčicama, a sezona koja upravo završava najbolja im je dosad.

U ligaškom natjecanju mlade varaždinske rukometašice ostvarile su sjajan uspjeh, u 12 utakmica izgubile tek jednom i remizirale jednom te su u ligi s 21 bodom zauzele prvo mjesto, ispred Podravke (19) i virovitičkog Tvina (18), uz gol razliku od čak +123.

Poražene su tek jednom, u Virovitici, a zanimljivo, savladale su i najsnažniju hrvatsku ekipu, koprivničku Podravku, te još jednom remizirale.

Uspjesi nisu slučajni

- Nisu ovi uspjesi slučajnost. Djevojke stvarno rade vrlo kvalitetno, treniraju marljivo, zajedno smo već nekoliko godina i stvarno smo imali odličnu sezonu. Posebno raduju rezultati protiv Podravke, što dosad nije uspjeli niti jednoj našoj ekipi – kazao nam je Rale Matijašević, trener ovih djevojčica.

Slijedi im i najveći ispit sezone, završnica u Makarskoj, od četvrtka do nedjelje. Na završnicu se plasiralo 16 ekipa, a naše djevojke će biti u skupini s domaćinom (RK Hoteli Makarska) te Karlovcem i Sesvetama. Ekipa su podijeljenje u četiri skupine, gdje dvije prvoplasirane ekipe idu dalje u četvrtfinale, koje je na rasporedu u subotu, kao i polufinale, dok je nedjelja rezervirana za finale.

- Moram priznati da nismo previše upoznati s ekipama u našoj grupi. Nekako se čini da bi Karlovac trebao biti najsnažnija ekipa. Mi priželjkujemo proći skupinu, pa što bude dalje. Vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat – istaknuo je Matijašević.

Završnica počinje u Makarskoj u četvrtak, a Kokice otvaraju natjecanje utakmicom protiv Sesveta. Utakmice na turniru se igraju 2×15 minuta, a mi našim mladim rukometašicama možemo poželjeti mnogo sreće, i neka se iz Makarske vrate s medaljom.

Komentari