ŽUC: Spremno je 3 800 tona soli, nadamo se da će snijega biti manje nego prošle zime

Objavljeno: 05.11.2013. 13:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček

Zimske službe Varaždinske županije spremne su za snijeg. Zaključak je to radnog sastanaka održanog danas u Županijskoj palači kojeg su inicirale Hrvatske ceste kako bi se što bolje koordinirao i planirao rad svih službi koje su zadužene za sigurnost cestovnog prometa tijekom zimskih mjeseci.

Iako prognostičari najavljuju zimu prosječnu po padalinama, u slučaju da one ipak budu obilnije, kao što je to bilo prošle godine, zimske službe spremne su i za taj scenarij.

- Nadamo se da neće biti toliko snijega kao prošle godine. Ako se to i dogodi, spremno je 3800 tona soli, što je nešto više nego prošle godine. U Županijskoj upravi za ceste u pripravnosti je tridesetak ekipa koje će u najgorim slučajevima padalina čistiti snijeg – rekao je na radnom sastanku Tomislav Osonjački, ravnatelj ŽUC-a Varaždin.

Saša Varga, predsjednik uprave PZC-a Varaždin,  tvrtke koja čisti snijeg u Varaždinskoj, Međimurskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, istaknuo je kako su uložena znatna sredstva u poboljšanje opreme za čišćenje cesta od snijega.

- Mogu reći da imamo spremne najmodernije ralice, kao i svu dodatnu opremu koja je potrebna za održavanje cesta čistim. Raspolažemo s 29 vozila spremnih za rad, a ako bude potrebe imamo i dodatna vozila. Dakle, ukupno je to 35 vozila – rekao je Varga.

Na sastanku su sudjelovale i policijske postaje, a voditelj Odsjeka sigurnosti cestovnog prometa Danijel Posavec istaknuo je kako je vrlo važno pridržavati se važećih prometnih propisa i pravila kada su proglašeni zimski uvjeti u cestovnom prometu.

Komentari