Župan će proglasiti elementarnu nepogodu, štete od klizišta 4,4 milijuna kuna

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 11.03.2014. 12:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

U srijedu, 12. ožujka na konferenciji za medije župan Predrag Štromar proglasit će elementarnu nepogodu od klizišta i odrona zemljišta.

Klizišta i odroni uzrokovani su obilnim kišama i podzemnim vodama tijekom siječnja i veljače ove godine, što je 28. veljače dovelo do pojave novih klizišta na brežuljkastom području Grada Varaždinske Toplice.

Elementarna nepogoda uzrokovala je velika pomicanja tla, aktivirala devet novih klizišta te izazvala uništenje nerazvrstanih lokalnih i županijskih cesta, poljoprivrednih nasada, stambenih objekata te kuća za odmor.

Općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda i Županijska uprava za ceste obišli su nastala klizišta te utvrdili postojanje šteta koja prema prvim procjenama iznosi 4.400.000 kuna. Gradsko povjerenstvo proslijedilo je prvu procjenu štete Županijskom povjerenstvu koje je potvrdilo nastalu štetu obilaskom terena.

Na konferenciji će govoriti župan Varaždinske županije Predrag Štromar i predsjednik Županijskog Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Zlatko Pukšić.

Komentari