Nj. E. g. Sandeep Kumar

Županiju posjetio Veleposlanik Indije - tema sastanka sa županom gospodarstvo i turizam

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.12.2017. 17:01

Zadnja izmjena: 06.12.2017. 17:01

Županijsku palaču u Varaždinu danas je posjetio Veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj Nj. E. g. Sandeep Kumar.  Domaćini u Županijskoj palači bili su mu župan Varaždinske županije Radimir Čačić i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević.

Kako su izvjestili iz Županije, župan Čačić upoznao je veleposlanika sa županijskim osobitostima, ali i projektima koje županijska vlast provodi u cilju unapređenja životnog standarda svojih građana.

- Izuzetno mi je drago da smo ugostili Veleposlanika Indije. Razgovarali smo o brojnim gospodarski i turistički važnim temama za Varaždinsku županiju - rekao je tom prilikom Čačić, dok se veleposlanik Indije zahvalio županu i posebnoj savjetnici Martinčević na prijemu te je izrazio zadovoljstvo održanim sastankom.

Inače, Nj.E. Kumar stupio je na dužnost u kolovozu 2015. godine. Magistrirao je sigurnosne znanosti u Cambridgeu, a prije toga diplomirao engleski jezik i komparativnu književnost. Iza njega je dugogodišnje međunarodno iskustvo, stjecano od davne 1985. kada se pridružio indijskoj diplomatskoj službi.

Tijekom bogate diplomatske karijere služio je u brojnim  misijama – od Hong Konga preko Hanoia, Pariza, Cape Towna do Kabula. U Afganistanu je prvo proveo tri godine u indijskom veleposlanstvu, da bi od 2008. do 2013. bio član izaslanstva UNDP–a, radeći na reformi policije. Prije dolaska u Zagreb bio je zajednički tajnik u zapadnoj Aziji i sjevernoj Africi (Wana) Odsjeka indijskog ministarstva vanjskih poslova
 

Komentari