'nezavisna platforma sjever'

Batinić, Bilić i Posavec sada i službeno obznanili da će zajedno na izbore

Objavljeno: 14.09.2023. 10:35

Zadnja izmjena: 14.09.2023. 10:52

Nezavisna lista Milorada Batinića naziva 'Za Ivanec' pridružila se Nezavisnoj platformi Sjever koju predvodi međimurski župan Matija Posavec.

Takvu odluku Predsjedništva Batinićeve liste u utorak, 13. rujna, podržala je i Skupština, a uz Matiju Posavca Skupštini su nazočili gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić te načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec.

- Smatrajući da tijekom zadnjih 30-ak godina Sjever Hrvatske kontinuirano zaobilaze velika državna ulaganja, da su gradovi i općine u kojima su izbore dobili nezavisni gradonačelnici i načelnici uskraćeni za razvojna sredstva i nemaju podršku od viših razina vlasti, ali da, i unatoč tome, svoje sredine uspješno vode zahvaljujući samo svom uspješnom radu, Nezavisna lista M. Batinića – Za Ivanec smatra da se jedino okrupnjavanjem i povezivanjem s drugim nezavisnim listama stvaraju šanse da se ovakvo nedopustivo, diskriminirajuće stanje promijeni te da se glas Sjevera Hrvatske čuje i u Zagrebu – stoji u priopćenju Batinićeve liste između ostaloga.

Ovo je pak tom prilikom poručio predvodnik Nezavisne platforme Sjever Matija Posavec:

- Sjever je daleko najproduktivnija regija Hrvatske koja, unatoč tome, već tridesetak godina ne uživa razinu poštovanja koju zaslužuje. Zaobilaze nas velike državne investicije, a samo zahvaljujući našem trudu i sposobnosti privlačenja europskih sredstava uspijevamo zadržati zavidnu razinu razvoja. Vrijeme je da pokažemo da i sjever Hrvatske ima glas u Zagrebu.

Komentari