Božo Petrov u Varaždinu: "U trećoj izbornoj jedinici osvajamo mandat!"

Objavljeno: 30.10.2015. 12:53

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 08:22

Foto: Siniša Sović

Danas je stranka Most nezavisnih lista u Varaždinu održala tiskovnu konferenciju. Predstavljeni su kandidati Treće izborne jedinice, a nazočnima se obratio i predsjednik stranke Božo Petrov te istaknuo njihov program i očekivanja na parlamentarnim izborima. 

Tom je prilikom predsjednik Mosta rekao da će pozitivne promjene, koje su započele u Metkoviću, ostvariti i u ostatku Hrvatske i da glas za Most više nije bačen glas. Istaknuo je da HDZ i SDP nemaju nikakve reforme, uključujući i one pravosudne. 

- Da je kvalitetan pravosudni sustav, Remetinec bi bio vrlo skučeno mjesto, ironično je rekao Božo Petrov, ujedno i gradonačelnik Metkovića. Inače, Petrov je u svom mandatu ostvario radikalne reforme što se tiče smanjenja plaća gradske uprave i duga grada Metkovića.

Robert Podolnjak, nositelj liste Most-a za treću izbornu jedinicu predstavio je ostale kandidate – Stjepana Bistroviča, Marijana Lončarića, Nevenku Suhić, Mateju Obadić, Spomenku Lončarić, Karela Benka, Leonarda Fulira te Zlatka Horvata (dr. vet. med. iz Jurjevca, op.a.) Na naš upit kakve promjene očekuje na području treče izborne jedinice, rekao je:

- Nemam financijske motive, ionako ćemo smanjiti saborske plaće. Varaždin i naša županija propadaju zbog gospodarskih problema i političkih podmetanja. U saboru ću se boriti za sve interese županije, regije i svog grada, kazao je Podolnjak.

Što se tiče očekivanja u Trećoj izbornoj jedinici, Petrov je potvrdio da je siguran da će prijeći izborni prag i ovdje ostvariti i dva mandata te da su ankete zasad pozitivne. U tim se anketama Most-u predviđa jedan mandat. Izjavio je da neće biti postizbornih koalicija i suradnji:

- Naši uvjeti su reforme i samo oni koji podržavaju te reforme, dobit će mogućnost sastavljanja manjinske vlade, ali neće biti postizbornih koalicija. HDZ i SDP su ista interesna skupina koji prave cirkus pola godine prije izbora, zaključio je Božo Petrov.

Komentari