Čačić i Petrov "zaratili" oko Marofa i Metkovića, Jenkač o svemu na tiskovnoj konferenciji

Piše: A. Matušin

Objavljeno: 26.11.2015. 14:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: YouTube / screenshot

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač za petak, 26. studenoga, sazvao je tiskovnu konferenciju na kojoj će biti riječi o točkama proračuna za 2016. godinu, ali kako je najavljeno osvrnut će se i na HRT-ovu emisiju „Otvoreno“ emitiranu u utorak na kojoj su između ostalih gostovali Božo Petrov, čelnik MOST-a te Radimir Čačić, predsjednik stranke Reformista.

Jenkač, naime, želi reagirati na tvrdnju Bože Petrova da prima 11.500 tisuća kuna plaće a njegovi zamjenici koji „navodno volontiraju“, kako je Petrov rekao, 4.000 kuna. Spomenuto je pak izjavio aludirajući na tvrdnju Radimira Čačića izrečenu tijekom kampanje, da uprava Metkovića stoji 1,5 puta više nego uprava Novog Marofa.

- Naš volonter zaista radi kao – volonter, a moja plaća je za razliku od plaće gradonačelnika Novog Marofa 9,5 tisuća kuna. Također, Metković funkcionira puno bolje od Grada Novog Marofa čija je lokalna samouprava zadnje četiri godine završila u minusu od 9 milijuna kuna, broji više zaposlenih nego mi, a njihovi zaposlenici primaju 20 do 30 puta veće plaće – rekao je tom prilikom Petrov.

Čačić mu je na to odgovorio da se slaže s njime u tome da gradonačelnik Novog Marofa „zaista ima nedogovorno visoku plaću za tako mali grad, kao i njegovi zamjenici“.

- Međutim, suma troška jedan i pol puta veća je u Metkoviću nego Novom Marofu. Preporučio bih gospodinu Petrovu da si pogleda brojeve – rekao je Čačić, na što se osvrnuo Siniša Jenkač u izjavi za eVaraždin, izrijekom tvrdeći da je riječ o podacima koji se tiču bivšeg gradonačelnika koji je, podsjetimo, upravo iz redova Čačićevih Reformista.

- To apsolutno nije istina, a sutra ću medijima podijeliti listić s vlastitom imovinskom karticom, čime ću to i dokazati – izjavio je kratko Jenkač, istaknuvši da će o svemu više reći na sutrašnjoj tiskovnoj konferenciji.

Podsjetimo, o plaći Siniše Jenkača već je bilo riječi tijekom sjednica novomarofskog Gradskog vijeća, na kojima je SDP-ova oporba tvrdila da Jenkač po dolasku na vlast „plaće smanjio svima osim sebi“, što Jenkač oštro opovrgava.

Svoju isplatnu novinarima je već uručio i Darko Hrenić, bivši novomarofski gradonačelnik koji također tvrdi isto što oporba SDP-a. Grad Novi Marof se pak još jednom našao u središtu pozornosti nacionalne javnosti, kao što je više puta bio i prilikom kampanje za prijevremene izbore održane uslijed pada proračuna 2014. godine.

Komentari