cvjetna nedjelja

Foto - Članovi gradskog odbora HDZ-a građanima dijelili maslinove grančice

Objavljeno: 10.04.2022. 16:51

Zadnja izmjena: 10.04.2022. 18:46

Članovi Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina zajedno s predsjednikom Damirom Habijanom u nedjelju su povodom blagdana Cvjetnice i uoči početka Velikog tjedna, građanima dijelili maslinove grančice i svima čestitali nadolazeći blagdan Uskrsa.

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina, saborski zastupnik Damir Habijan istaknuo je kako je podjela grančica tradicija kojom se prenosi poruka mira:

- Drago mi je što smo našim sugrađanima ovom grančicom izmamili barem osmijeh na lice ili ih potaknuli tim činom na razmišljanje. Mir mora biti važniji od svih političkih ideologija, razlika u razmišljanju, suprotnih stavova. U duhu današnjeg dana, uoči Uskrsa, na sve ono loše ili teško što nam se možda događa u životu, na postupke drugih koji su nas povrijedili, pokušajmo odgovoriti s ljubavlju i oprostom. Vjerujem da jedino tako možemo mijenjati svijet, druge oko nas te utjecati na pozitivne promjene u našoj zajednici. Danas pronađimo mir u sebi samima – rekao je Habijan.

Grančice podijeljene diljem županije

Već tradicionalno, članice i članovi HDZ-a Varaždinske županije i ove su godine na Cvjetnu nedjelju građanima podijelili maslinove grančice - simbol mira, blagostanja i uzajamnog poštovanja. Maslinove su grančice kao simbolični uskršnji dar građanima podijeljene u Varaždinu, Ludbregu, Bednji, Cestici, Vinici, Svetom Đurđu, Varaždinskim Toplicama, Maruševcu i u drugim mjestima, a ŽO HDZ-a Varaždinske županije zahvaljuje Zajednici žena HDZ-a „Katarina Zrinski” Zadarske županije čije su članice za njih ubrale grančice maslina.

Komentari