pao proračun

Dva Čehokova vijećnika ostali sudržani, evo što kaže Čehok i jedan od njih

Objavljeno: 30.11.2022. 16:57

Zadnja izmjena: 30.11.2022. 17:02

Nakon što je dvoje vijećnika s Čehokove liste postupilo drugačije nego ostatak liste, pokušali smo s obojicom stupiti u kontakt i zamoliti ih za komentar.

Na kraju, u kontakt smo uspjeli stupiti samo s vijećnikom Viktorom Mrzlečkim koji je odbio dati komentar, kazavši kako je riječ o "finom" pitanju o kojem se ne može razgovarati putem telefona. Razgovarali smo, međutim, s Ivanom Čehokom koji je odgovorio na sljedeća naša pitanja:

  • Kako komentirate današnje neizglasavanje proračuna?

Mi smo rekli da je tehnički neispravan i protuzakoniti i zaduživanje je neprihvatljivo jer stvara ogromne troškove. Nemamo potvrdu da će to država preuzeti pa ne možemo ni glasati za to. Vidim da su i ostale kolege to prihvatile. Taj proračun ne donosi apsolutno ništa razvojno.

  • Dvoje od vaših vijećnika je glasovalo suzdržamo, da li ste to očekivali?

Mi smo rekli da mi ne možemo prihvatiti. Sad, da li budu vijećnici sudržani ili protiv, to je manje bitno. Stav kluba je bio da ne možemo prihvatiti, a sad, da li smo baš protiv svega ili smo suzdržani to je već pitanje izbora svakoga pojedinačno.

  • Znači li to da postoji šansa da će ta dva vaša vijećnika glasovati ZA, ako se proračun ponovno predloži i ako nešto u njemu promijeni?

Ne. Mi smo rekli da smo spremni prihvatiti i zbrinjavanje bala, ali po onoj cijeni koju smo mi imali o nagodbi i koja je puno jeftinija i povoljnija za građane Varaždina. Spremni smo u tom slučaju o tome razmisliti i podržati.

Komentari