neven bosilj otvoreno

eTV - "Pozivam sve da 'moj glas' daju Lovri Lukavečkom, evo zašto sam ja odbio mjesto na listi"

Upravo na varaždinskom primjeru stanogradnje koja samo što nije počela, plan je izgraditi 15.000 stanova za mlade u državi...
Objavljeno: 05.04.2024. 11:32

Zadnja izmjena: 05.04.2024. 11:32

Izbori 2024.

'Glas za Lovru Lukavečkog je glas za mene', rekao je u današnjoj emisiji gradonačelnik Neven Bosilj, a objasnio je i razloge zašto je on osobno odbio mjesto na listi.

Ukratko rečeno, sumirao je to ovako:

- Pa nema tu nekih velikih tajni. Bio sam nezavoljan mjestom na listi, jer sam smatrao da je peto mjesto premala pozicija za gradonačelnika najvećeg grada u III. izbornoj jedinici, i bio sam nezadovoljan prevelikom darežljivošću koju smo iskazali prema koalicijskim partnerima, kako brojnošću tako i pozicijom na listi. Osobno ioanko nisam želio konzumirati saborski mandat, jer dva posla ne možeš kvalitetno obavljati istovremeno, ali sam želio preferencijalno ući u Sabor i onda prepustiti mjesto Lovri Lukavečkom – rekao je Bosilj, objasnivši i zašto.

'Mi krećemo s prvom zgradom, Hrvatska može izgraditi priuštive stanove'

Izostanak mladih u sabornici i politici doveo je do nedostatka mjesta u studentskim domovima, a upravo na varaždinskom primjeru stanogradnje koja samo što nije počela, plan je izgraditi 15.000 stanova za mlade u državi, budući da su im postali gotovo sasvim nedostupni, a što pak uzrokuje čitav niz negativnih društvenih posljedica (kasno napuštanje roditeljskog doma, i t.sl.)

- Baš nedavno raspisan je javni natječaj za prijavu za POS stanove koje ćemo graditi preko puta Parka mladih. Već idući mjesec ili vrlo skoro ćemo krenuti s izgradnjom prve od šest zgrada. Mi smo prepoznali taj problem i moram reći da je interes ogroman. Dobivamo na desetke upita dnevno, a to samo govori koliki je taj problem i koliko je zapravo potrebno da se država uključi njegovo konačno rješavanje – kaže Lukavečki.

'Dali smo priliku mladima i oni su u Varaždinu pokazali što se može'

Varaždin, međutim, nije samo primjer u stanogradnji nego i po tome kakve prililke pruža mladima u politici, dodao je Bosilj.

- U politici teško prolaze mladi, ali grad Varaždin pokazao je primjer i želimo to preslikati na državu. Lovro je mlad, sposoban i prepun inicijativa, zbog čega pozivam sve naše sugrađane koji mi vjeruju i koji bi dali glas meni, da glasuju za Lovru Lukavečkog - poručio je varaždinski gradonačelnik.

Cijelu emisiju u kojoj su gostovali Neven Bosilj i Lovro Lukavečki, gradonačelnik Varaždina i kandidat za preferencijalni ulazak u Sabor pogledajte ovdje:

 

Komentari