fotogalerija

Foto - Evo kako je bilo i tko je sve došao na svečanu sjednicu Općine Beretinec

Objavljeno: 14.09.2023. 19:20

Zadnja izmjena: 14.09.2023. 19:48

Foto: Boris Matijašec

Načelnik Općine Beretinec Nikola Žganec na današnjoj svečanoj sjednici u povodu 30. obljetnice Općine od njezina osnutka naveo je brojne projekte koji su realizirani u protekle dvije godine njegova mandata, istaknuvši da su u dvije godine modernizirali i asfaltirali više prometnica nego u zadnjih 15 godina.

Među ostalim, završena je i vrlo bitna prometnica Poljana Biškupečka prema centru Beretinca, gdje su brojne udruge i poduzetnička zona, a frekvencija prometa stvarno velika, pa čak i teretnih vozila koja ne bi smjela tuda prolaziti.

- Nadamo se početku prve faze brze ceste od čvorišta Varaždin prema Cerju Tužnom, jer mislimo da ćemo na taj način ovu prometnicu upravo rasteretiti od tretnih vozila, a za nas je i vrlo važna investicija crpna stanica u Poduzetničkoj zoni Beretinec. Imamo ishođenu građevinsku dozvolu, to je ona završna faza kompletnog opremanja zone, imamo već i potencijalne investitore za daljnja građenja i vjerujem da ćemo sa Vakumom d.d. koji je suinvestitor s Hrvatskim vodama, doći do određenog sufinanciranja kako bi u 2024. i taj projekat mogli realizirati - istaknuo je između ostalog Žganec.

Stričak: Šaulovac će se urediti za Europski talent centar

Svečanoj sjednici je nazočio i varaždinski župan Anđelko Stričak koji je svim žiteljima Općine Beretinec čestitao na njihovom danu te na 30-oj obljetnici općine.

- To je bila prva Općina koja je '93. nakon izbora održala svoju konstituirajuću sjednicu. Općina se jako dobro razvija, postoji niz investicija - od uređenih cesta, do izgradnje gospodarske zone, a ono što se svakako izdvaja je dvorac Šaulovac kojega Županija namjerava urediti za potrebe Europskog talent centra, odnosno Centra izvrsnosti Varaždinske županije - napomenuo je župan Stričak i dodao kako se s Ministarstvom regionalnog razvoja sklopio ugovor o financiranju projektne dokumentacije.
 

Komentari