izbori 2024.

Foto - HDZ iz Gornjeg Kneginca: Mi smo svi iz naše izborne jedinice, evo koga su kandidirali drugi

Objavljeno: 06.04.2024. 12:14

Zadnja izmjena: 06.04.2024. 13:21

Foto: Lidija Filipović

Izbori 2024.

U Gornjem Knegincu jutros su vodstva županijskih organizacija HDZ-a iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Međimurske i dijela Zagrebačke županije održala sastanak o predstojećim izborima, organizaciji i predizbornoj kampanji te izbornom programu.

Tim su povodom dali podršku kandidatima koji će ih predstavljati na nadolazećim izborima za Hrvatski sabor u III. izbornoj jedinici, posebice načelniku Općine Gornji Kneginec Goranu Kaniškom te Siniši Jenkaču koji na ove izbore izlaze preferencijalo. Nositelj liste i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak osvrnuo se na izborni program, dok je voditelj izbornog stožera Nenad Horvatić istaknuo sljedeće:

- HDZ ima sve kandidate s prebivalištem na području III. izborne jedinice, dok recimo lista stranke Možemo ima samo pet kandidata s područja III. izborne jedinice. Kada gledamo umirovljenike, njih 80.000 iz ove izborne jedinice, samo dva umirovljenika su s područja III., pa je pitanje kako će ju moći predstavljati kad ne žive na ovom području, primjerice 28% kandidata uopće ne pripada izbornim jedinicama u kojima se kandidiraju. Kod HDZ-a je sve suprotno od toga - poručio je Horvatić.

Podsjetimo, HDZ je na ovim izborima podržala Hrvatska stranka umirovljenika te HSLS.

Komentari