FOTO: Nove liderske snage u Varaždinu

Objavljeno: 05.10.2015. 17:23

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:26

Foto: Siniša Sović

Danas su točno u podne, na varaždinskom Korzu, svečano predstavljeni budući lideri našeg Grada i Županije. I ne, ovdje nije riječ o nekim novim političkim snagama, već o djeci gradskih osnovnih škola koji su pjesmom obilježili početak dječjeg tjedna koji se već tradicionalno slavi svakog prvog ponedjeljka u listopadu na nacionalnoj razini.

Problemi malog čovjeka

Svečanu manifestaciju započeli su mališani koji aktivno sudjeluju u forumu svojih osnovnih škola, a koji su gradonačelniku prenijeli i objasnili probleme koji ih muče i za čije rješavanje očekuju upravo njegovu pomoć. Uz zahvale za osigurane školske knjige i prijevoz ove školske godine , pozornost su skrenuli na problem prometne regulacije kod osnovnih škola, gdje je pod hitno potrebno uvesti stroža prometna pravila radi osiguravanja njihove sigurnosti.

Ukratko su prezentirali svoj rad, istaknuli kako se svojim aktivnostima bore za dječja prava, a osim gradonačelniku i svojim su roditeljima poslali određene poruke. Navode kako svaki odrasli čovjek svojim ponašanjem mora biti dobar uzor mlađim generacijama, poštivati pravo mišljenja pojedinca od njihove najmlađe dobi, međusobno se slušati te pomagati u učenju i otkrivanju novih stvari na inspirativan način. Očekivano, dodali su kako bi uz rješavanje spomenutih problema voljeli da ih roditelji više slušaju jer su i oni često u pravu.

Poticanje potencijala od malih nogu

Cilj ovakve manifestacije jest skrenuti pozornost na dječja želje i potrebe uz istovremeno poboljšanje njihova života u školi, gradu i okolinu u kojoj žive. Gradska organizacija „Društvo Naša djeca“ objašnjava kako se kroz upravo ovakve programe rješavaju određene problematike koje su prisutne uglavnom u obrazovnom sustavu što dokazuju i statusom grada Varaždina kao prijatelja djece. Svojim djelovanjem kontinuirano rade na prometnoj i ekološkoj osviještenosti kako djece, tako i roditelja te većoj integraciji odraslih u sve aspekte djetetova života.

Komentari