U hotelu Turist

FOTO Premijer Plenković na sastanku s predstavnicima Grada i Županije, potpisana dva važna ugovora

HDZ u Areni svečano obilježava 27.godišnjicu svoga osnutka, a premijer Andrej Plenković prije službene svečanosti obišao je Varteks, Vindiju i vojarnu, a naposlijetku je održao sastanak sa predstavnicima Grada i Županije. 

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.02.2019. 18:14

Zadnja izmjena: 20.02.2019. 19:00

Foto: Viktor Hranić

HDZ u Areni svečano obilježava 29. obljetnica svoga osnutka, a premijer Andrej Plenković prije službene svečanosti obišao je Varteks, Vindiju i vojarnu, a naposlijetku je održao sastanak sa predstavnicima Grada i Županije. 

Nakon završetka sastanka gradonačelnik je s ministrom državne imovine Goranom Marićem potpisao Ugovor o darovanju zgrade i zemljišta u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu za potrebe proširenja Tehnološkog parka. Riječ je o zgradi površine 1487 kvadratnih metara te o pripadajućem zemljištu, odnosno dvorištu 3631 metara kvadratnih.- Potpisivanje tog ugovora u nazočnosti Predsjednika Vlade RH od velike je važnosti za Grad Varaždin jer za te poslovne prostore vlada velik interes, a time ćemo zadovoljiti proširenje Tehnološkog parka za slijedećih deset godina. – izjavio je gradonačelnik Ivan Čehok u najavi potpisivanja tog važnog dokumenta.

- Došli smo između ostalog kako bi potpisali ugovor donacije imovine gdje će nastati Tehnološki park kako bi sjever Hrvatske išao u korak orijentacije ovoga grada kao sveučilišnog središta, a u budućnosti i središte ICT industrije u Hrvatskoj - rekao je premijer Plenković. Osim ovog ugovora, predsjednik Vlade nazočio je potpisivanju Ugovora "Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždinske toplice" te rekao kako je aglomeracija u Varaždinskim Toplicama vrlo konkretan projekt koji diže kvalitetu života u gradu.

- Niska stopa nezaposlenosti u ovom dijelu Hrvatske pokazuje koliko su ovdje ljudi radišni i koliko se trude poboljšati gospodarski rast i kvalitetu života na sjeveru Hrvatske - za kraj je rekao Plenković.

 

 

 

 

 

Komentari