fotogalerija

Foto - Tradicionalno okupljanje HNS-ovaca na Špancirfestu

Objavljeno: 25.08.2023. 16:32

Zadnja izmjena: 25.08.2023. 16:33

Objava Hrvatske narodne stranke

Varaždinske ulice krajem kolovoza rezervirane su za Špancirfest, manifestaciju koja obilježava 25. godinu postojanja, a članovi Hrvatske narodne stranke tradicionalno se u to vrijeme u  Varaždinu okupljaju upravo na njoj.  I ove godine, stranački kolege iz Varaždinske županije bili su domaćini Predsjedništvu HNS-ai kolegama iz susjednih županija.

- Špancirfest jer središnja turistička manifestacija u regiji, te ga se svakako treba posjetiti. Povod susretu stranačkih kolega je i poslovni i turistički, a uskoro počinje i „politička jesen“, pa smo odradili koordinaciju oko stvari koje smo si prije zadali, te oko inicijativa koje ćemo predlagati Vladi RHi Saboru, ali i na lokalnoj razini. Sljedeća godina je „super izborna godina“, a naše pripreme za istu su u punom jeku – poručio jeMirko Korotaj, v.d. predsjednika HNS-a u Varaždinu.

Krunoslav Lukačić, predsjednik HNS-a Varaždinske županije, istaknuo je utjecaj turizma na gospodarstvo varaždinske županije.

- Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo bržeg razvoja turističke ponude kontinentalne Hrvatske, na koju je Špancirfest zasigurno utjecao. Raste broj kuća za odmor, sa odličnom ponudom sadržaja, raste broj noćenja, a „Špancir“ predstavlja odličnu platformu za promociju malih privrednika. Uz Špancirfest, istaknuo bih i Porcijunkulovo, Renesansni festival u Koprivnici te Dane ludbreške Svete nedjelje, kao manifestacije koje su temelj kontinentalnog turizma sjeverne Hrvatske i koje godinama privlače veći broj posjetitelja, te generiraju i stalno rastući broj noćenja.

Komentari