FOTO Živimo život bez nasilja: Važna je svjesnost da nasilje ne može biti društveno prihvatljivo

Objavljeno: 25.11.2015. 12:48

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 12:31

Foto: FOTO: Siniša Sović

U multimedijskoj dvorani Palače Herzer u Varaždinu u srijedu je održana svečana promocija edukativnog filma „Živim život bez nasilja“, čime se još jednom uputio apel javnosti na nužnost zalaganja za toleranciju i nenasilje.

Ujedno se tako obilježio Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Na promociji su bili učenici i profesori koji su sudjelovali u provedbi nacionalnog preventivnog projekta pod nazivom „Živim život bez nasilja“, a koji se na području PU varaždinske redovito provodi od 2012. godine.

- Vjerujem da smo uvelike poradili na preventivi i edukaciji. Senzibilizirali smo ljude koji su bili možda potencijalni nasilnici. U prilog nam govore i brojke pa je od 2012. pa do danas kriminalitet vezan u nasilje je u konstantnom padu - rekao je načelnik PU varaždinske Darko Jurčec.

Osim predstavnika osnovnih i srednjih škola, na promociju su bili predstavnici državnih ustanova koji se bave problematikom nasilja, predstavnici Grada Varaždina i Varaždinske županije.

- Promocijom filma želimo naglasak staviti na prevenciji nasilja i da se svi podsjete kako je živjeti život bez nasilja. Također važna je svjesnost da nasilje ne može biti društveno prihvatljivo - rekao je Mario Medenjak iz PU varaždinske.

Projekt je od samog početka podržao varaždinski glumac Ljubomir Kerekeš. Također mnoge radionice i predavanja PU varaždinska održanala je u Prvoj, Drugoj, četvrtoj i Šestoj osnovnoj školi Varaždin kao i Osnovnoj školi Cestica.

- Rezultat radionica i predavanja je pozitivan pomak u ponašanju. Osnovnoškolci tako reagiraju na temu nasilja koja kod njih izaziva osjećaj empatije - zaključio je Medenjak.

Komentari