komentar rezultata

Foto - HDZ-u četvrti vijećnik izmaknuo za dva glasa, Habijan čestitao SDP-u: 'Nema više opravdanja'

Objavljeno: 16.04.2023. 22:17

Zadnja izmjena: 16.04.2023. 22:57

Gradski HDZ s listom Ivana Čehoka borio se za četvrtog vijećnika, no na kraju su presudila dva glasa u Čehokovu korist.

Lista Ivana Čehoka osvojila je 1.683 glasa, a lista HDZ-a 1.681 glas. Predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan zbog toga smatra kako se jedino rezultat HDZ-a i SDP-a može smatrati dobrim.

- Što se tiče rezultata HDZ-a, ostali smo na pozicji na kojoj smo bili, dok sve druge opcije bilježe veliki pad. SDP i HDZ su jedine stranke koje imaju rezultat koji možemo nazvati dobrim. HDZ će naravno u gradskom vijeću biti konstruktivna oporba, kao što smo cijelo vrijeme govorili - rekao je Habijan.

SDP-u je čestitao na pobjedi.

- Prije svega želim čestitati SDP-u na osvojenom rezultatu. Osvrnuo bih se na izlaznost. Očito je ona poruka svima, kao i nekonstruktivnom vijeću. Činjenica je da se nije mogla donijeti ni jedna odluka koja bi bila u korist građana. Očekujem od sljedećeg Gradskog vijeća da bude mnogo konstruktivnije. S apsolutnom većinom kakvu sada ima SDP u sljedeće dvije godine nema više nikakvog načina da se opravdava da nešto ne može ili da ga netko opstruira. Očekujem da se do svibnja 2025.  prime posla i naprave što su obećavali, a puno toga su se naobećavali u ovoj kampanji - zaključio je Habijan.

Komentari