stranačka konferencija

HNS-ovci održali presicu i najavili početak isplaćivanja novca za JPP projekte

Objavljeno: 20.12.2018. 11:54

Zadnja izmjena: 20.12.2018. 12:00

Hrvatska narodna stranka jutros je održala presicu na kojoj su poručili kako bi na temelju njihove inicijative Vlada Republike Hrvatske danas trebala donijeti odluku o sufinanciranju JPP projekata Varaždinske županije do 2038. godine.

- Ministrica Divjak osigurala je sredstva u svom ministarstvu u prijedlogu proračuna za 2018. godinu,  a ova Vlada je prihvatila, uputila u Sabor i napravila ono što ni jedna do sada nije – Varaždinska županija, Koprivničko-križevačka i Grad Koprivnica dobivat će sredstva (55% od godišnjih obveza) svake godine do kraja trajanja ugovora s privatnim partnerima. Oaveze za 2015. i 2016. rješavat će se mirnim rješenjem spora između državnog odvjetništva, županija i Grada Koprivnice – kazali su HNS-ovci.

Do 2038. godine riječ o ukupno 274 milijuna kuna, a HNS-ovci optužuju Radimira Čačića kao bivšeg župana i potom ministra da nije uspio riješiti problem, odnosno obvezati državu da sufinancira izgradnju škola i dvorana prema modelu JPP-a, dok zaslugu za konačno rješenje pripisuju njihovom sadašnjem potpredsjedniku Vlade Predragu Štromaru, napominjući da je još kao bivši župan potpisao Sporazum o sufinanciranju s tadašnjom Vladom, ali koji nije bio ispoštovan.

Podsjetimo, župan Radimir Čačić stava je da je Vlada Republike Hrvatske dužna sufinancirati JPP izgradnju temeljem presude koju je dobio Grad Koprivnica za svoje projekte prema modelu JPP-a (Varaždinska županija također je tužila državu), odnosno u više navrata je istaknuo da promijena Zakona koju je inicirao HNS u smislu toga nepotrebnom.

Komentari