Holy u Varaždinu: "Ne bojim se Čačićeve tužbe, uživam saborski imunitet"

Objavljeno: 28.10.2015. 16:14

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 08:40

Danas je na Stančićevom trgu održana tiskovna konferencija stranke Orah, na kojoj je govorila Mirela Holy, predsjednica stranke te kandidati s liste za treću izbornu jedinicu – nositelj Kristijan Mavrek te druga na listi, Zvonimira Martinčević.

Predsjednica stranke Mirela Holy spomenula je problem otpada (bala) na Brezju koji bi, kako je istaknula, željela riješiti brzo i trajno. Dodala je i da je kao ministrica zaštite okoliša i prirode krenula u tom pravcu jer je bio raspisan natječaj za interventno rješavanje tog problema koji je zaustavljen, a to trebaju odgovoriti ljudi koji su sjedili u vladi u to vrijeme, uključujući i Čačića. 

Tvrdi da je promemorija potpisana u lipnju 2012. godine te da je jedan dan, nakon što je odstupila s mjesta ministrice, Čačić na temelju svog autoriteta kao potpredsjednika natjerao tadašnjeg zamjenika ministra da potpiše tu promemoriju kojom je cijeli taj projekt zaustavljen, a ona ju nije htjela potpisati. Dodala je da je bilo ponuda u to vrijeme koje su bile 100 eura po toni što se tiče izvoza.

- Zbog toga je izrazito gadljivo da se proziva mene, kao tadašnju ministricu, da nisam riješila taj problem, a taj se problem, može riješiti samo interventnim izvozom tog otpada i njegovim termičkim uništavanjem izvan Hrvatske jer u Hrvatskog nema prikladnog postrojenja, izjavila je Holy.

Odgovorila je na najavu tužbe Radimira Čačića, predsjednika Narodne stranke - Reformisti. 

- Slobodno neka me tuži, može me tužiti i sada. Kao predsjednica Oraha odgovaram za cjelokupni rad stranke, a to bi on kao predsjednik trebao znati. Uživam i saborski imunitet, baš zato da bi mogla govoriti o političkim temama, zaključila je Holy.

 

Komentari