obljetnica hdz-a

I Habijan između redaka o kritičarima, pa objavio kandidaturu za novi mandat

Objavljeno: 19.02.2020. 20:25

Zadnja izmjena: 19.02.2020. 20:39

Damir Habijan na proslavi 30. obljetnice HDZ-a Varaždinske županije otklonio je sumnje koje su se proteklih dana mogle čuti u gradskim kuloarima – kako dvoji o tome hoće li se kandidirati – te objavio kandidaturu za još jedan mandat na čelu varaždinskog HDZ-a.

Između redaka govora koji je pripremio, moglo se razaznati kako se zapravo obraća svojim kritičarima, baš kao što je to učinio i Anđelko Stričak u svojem govoru. Glede kritike da HDZ nije trebao ulaziti u koaliciju s Ivanom Čehokom, Habijan je tako, između ostaloga, rekao:

- Upravo zbog toga što HDZ kao stranka nije sudjelovao u stvaranju niti jednog problema iz prošlosti, HDZ mora preuzeti odgovornost. Zato mi je drago da smo inicirali pregovore oko mirnog rješenja svih sudskih postupaka koji terete naš grad, zajedno s rješavanjem našeg najvećeg problema, pitanja baliranog otpada.

"Ponosan na HDZ"

Činjenicu da je HDZ nakon 20 godina u Varaždinu izašao iz opozicije, Habijan, kako proizlazi iz njegova govora - smatra uspjehom. A neizravno se dotaknuo i kritike koja mu se često upućuje – kako „nije pravi HDZ-ovac“.

- HDZ grada Varaždina danas je prepoznatljiva stranka koja ima svoj stav, a u mnogim slučajevima je i korektivni faktor, svidjelo se to nekima ili ne. Ponosan sam na sve članice i članove, te upravo zbog toga koristim ovu priliku da najavim svoju kandidaturu za novi mandat. Pozivam vas da kao najjača politička obitelj nastavimo raditi za naš grad i sugrađane, te budemo ponosni – zaključio je – na svoju pripadnost HDZ-u.

Anđelko Stričak s govornice mu je uputio izravnu podršku.

Komentari