imenovanja istera

eTV - Je li Damir Habijan načelnicima HDZ-a okrenuo leđa? Pitali smo jednoga od njih

Objavljeno: 02.02.2022. 07:02

Zadnja izmjena: 02.02.2022. 08:23

Jednoga od najdugovječnjih HDZ-ovih načelnika u jučerašnjoj emisiji eTV studio pitali smo zašto predsjednik varaždinskog HDZ-a nije stao na njegovu stranu, kada je u pitanju preispitivanje imenovanja Brune Istera direktorom.

Da je tome tako, Goran Kaniški nije zanijekao.

- To je pitanje za gospodina Damira Habijana - odgovorio je.

Ponovno je pritom naglasio kako inicijativu nisu pokrenuli samo načelnici HDZ-a.

- To su bili načelnici iz pet stranaka: HDZ-a, HNS-a, HSLS-a, HSS i nestranački, nezavisni gradonačelnik Grada Ivanca - rekao je Kaniški.

'Nije cilj smjena Istera'

Nije im bio cilj smjenjivati Brunu Istera, ponovio je,

- Nama nije cilj nikoga mijenjati, mi smo odmah na skupštini Varkoma rekli da uopće ne vidimo problem u imenu nego samo da bude sve u skladu sa Zakonom i da ne stvorimo neke nove dubioze, probleme u budućnosti poslovanja Varkoma.

Imaju, kako je otkrio, i dokument kojim se priznaje pogreška aktualne uprave Grada Varaždina i Varkoma.

- Dokaz da smo bili u pravu je taj što nam je Varkom poslao dopis (svim potpisnicima inicijative), da će se poslovanje Varkoma uskladiti u roku od šest mjeseci sa novim Zakonom.

Kaniški je pritom rekao kako je spomenuti dopis potpisao vlastoručno Bruno Ister kao direktor.

'Zakon su kršili svjesno'

Bivši gradonačelnik Ivan Čehok u svojem izglaganju otišao je korak dalje, te ustvrdio kako nije riječ samo o "uslađivanju" sa Zakonom, nego svjesnom kršenju nečeg na što je državna revizija već ranije upozoravala.

- Mi smo gospodina Bunića, bivšeg direktora Varkoma, izabrali javnim natječajem. Nakon toga je došla ponovno državna revizija i vrlo jasno navela da smo mi poštivali preporuke revizije. Bosilj je sve to znao, Ister je sve to znao, i oni su jasno išli kontra preporuka državne revizije i zakona - zaključio je Čehok.

Komentari