Jadranka Kosor na listi Reformista

Objavljeno: 06.10.2015. 14:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Jadranka Kosor, nezavisna zastupnica u Hrvatskom saboru te bivša premijerka HDZ-a, na današnjoj konferenciji za medije potvrdila je da izlazi na listi Narodne stranke Reformisti u petoj izbornoj jedinici. Peta izborna jedinica obuhvaća područje Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko -posavske županije. Na konferenciji je prisustvovao i predsjednik Narodne stranke Reformista, Radimir Čačić.

Ovakva suradnja očito ne bi trebala čuditi jer je bivša premijerka istaknula kako je i dosad imala dobru suradnju sa svim političkim strankama i s uspjehom završila pregovore o priključenju Hrvatske Europskoj uniji te ostvarila strateški cilj oko kojeg je postojao puni konsenzus Vlade i opozicije. Dodala je kako želi nastaviti političko djelovanje u istom smjeru te smatra da ima dosta prostora za nova postignuća:

- Na poziciji premijerke preda mnom su bili mnogi izazovi s kojima sam se uspješno nosila i upravo temeljem svega navedenog uvjerena sam da zajedno s Reformistima mogu ostvariti pomake koje hrvatski građani s pravom očekuju. Zalagat ću se za uspostavu fiskalne stabilnosti i smanjenje deficita, promicanje ustavnih vrijednosti o jednakosti svih pred zakonom, nastavak borbe protiv korupcije i isključivosti kao i daljnje promicanje europskih vrijednosti.

Radimir Čačić, koji je često kritizirao HDZ-ovu vladu, dodao je da je bez obzira na kritike toj vladi, vrlo zadovoljan suradnjom s Jadrankom Kosor. Drago mu je da je Kosor prepoznala upravo njegovu stranku koja se zalaže za vidljive rezultate i djelovanje čija će mjerljivost biti vodilja na njihovom zajedničkom putu. Ostaje nejasno kako to da je Čačić kritizirao vladu kojoj je Jadranka Kosor bila na čelu, a s njom ipak ostvario dobar odnos koji je rezultirao ovim nastupom na izborima.

- Suradnja s Jadrankom Kosor uvijek je bila na izuzetnom nivou, a posebno cijenim što se u vrijeme kad je bila premijerka RH nije libila sa mnom razgovarati i konzultirati o stvarima iz mog područja djelovanja, bez obzira što smo bili na različitim političkim stranama.

Komentari