intervju s dubravkom bilićem

JEDINI SDP-ov POBJEDNIK PRVOG KRUGA 'Štromar je evidentno pogriješio kad me nije podržao'

Objavljeno: 29.05.2017. 12:14

Zadnja izmjena: 29.05.2017. 12:14

Foto: Arhiva

Dubravko Bilić je pobijedio u utrci za gradonačelnika Ludbrega već u prvom krugu s 58,78% glasova birača, čime je postao i jedini SDP-ovac koji je u ovom trenutku izabran za vodeću poziciju u gradu ili općini.

Ujedno je lista SDP-a, HSS-a, HSU-a i Laburista osvojila i apsolutnu većinu u Gradskom vijeću Grada Ludbrega - ovaj put bez koaliranja s HNS-om, koji su imali svoju listu i svoju kandidatkinju za gradonačelnicu. Zbog ovih rezultata - a i zbog nedavne njegove izjave kako nije dovoljno samo mahati crvenom zastavom - zatražili smo od Bilića odgovor na par pitanja.

>> Dubravko Bilić o rezultatu SDP-a u županiji: "Nije dovoljno samo mahati crvenom zastavom!"

Što ste htjeli reći svojom izjavom kako nije dovoljno samo mahati crvenom zastavom?

- Htio sam upozoriti da je biračko tijelo postalo osjetljivije i često se, da tako kažem, ne mogu raspoznati boje. Ljudima se morate stalno dokazivati, više se ne odlučuje samo na osnovu stranačke pripadnosti, pa je moguća da glasači izaberu i drugu boju.

Šef županijskog SDP-a Habek je i danas izrazio zadovoljstvo rezultatima u prvom krugu. Iz Vaših se izjava dalo naslutiti da to zadovoljstvo ne dijelite?

- Konačnu ćemo ocjenu dati nakon 2. kruga. Ako pobijedimo u Petrijancu, Klenovniku i Varaždinu - onda će to biti uspjeh. U suprotnom, morat ćemo sjesti i vidjeti koliko možemo biti zadovoljni.

Vama Štromar nije dao potporu u Ludbregu. Dajete li Vi njemu potporu na izborima za župana?

- Štromar je evidentno pogriješio što mi nije dao potporu, ali podržavam našu koaliciju na županijskoj razini.

Imate li kakav komentar o sve glasnijim zahtjevima unutar stranke za smjenom Bernadića?

- Bernardić je predsjednik kojega je stranka izabrala. Moramo sada prema našem Statutu odraditi lokalne unutarstranačke izbore, pa tek onda vidjeti pitanje predsjednika stranke.

 

 

Komentari