Još tri ugostiteljska objekta dobila oznaku "Okusi Varaždinskog kraja"

Objavljeno: 07.07.2015. 08:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Varaždinska županija

U Županijskoj palači u Varaždinu predstavljen je završetak prve faze razvoja projekta „Okusi Varaždinskog kraja“ te su tom prilikom podijeljene oznake standarda novim članovima Hotelu La Gus, Restoranu i zalogajnici Šanjek te Kavani Dora.

Vlasnicima ugostiteljskih objekata oznake je podijelio zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić koji im se tom prilikom zahvalio što su pokazali interes da sudjeluju u ovom županijskom projektu, čime se ukupan broj članova projekta povećao na četrnaest subjekata.

- Projekt smo polako priveli kraju te se nadamo da će se sama gastronomska ponuda još više proširiti, a Varaždinska županija će i nadalje nastaviti s podupiranjem ovakvih projekata – naglasio je Košić.

Direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec predstavila je i osnovne smjernice projekta u budućnosti.

- Ovakvo označavanje objekata nosioca standarda omogućit će njihovo „brendiranje“, ali i doprinijeti ukupnom sustavnom jačanju i afirmaciji ponude gastronomskih i enoloških proizvoda na području Županije. Razlikovanje i prezentiranje ugostiteljskih objekata po ponudi tradicionalnih domaćih jela, odnosno obogaćivanje ukupne ugostiteljske ponude širenjem gastronomske ponude i tradicijskih jela uz korištenje izvornih domaćih namirnica, znači ujedno i promociju, prepoznatljivost i razvoj varaždinskoga kraja kao turističkog odredišta čija je bitna sastavnica kultura hrane i pića – istaknula je Dolenec.

Također je naglasila kako su u sklopu ovog projekta izrađeni jelovnici za sve uključene subjekte na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, radi se zajednička promocija na portalu Okusi.hr, a u suradnji sa destinacijskom management kompanijom Vall042, nosiocima standarda na nacionalnoj razini, omogućena je besplatna prezentacija na 20. međunarodnom sajmu „Lov, ribolov, priroda, turizam“. Ujedno je u pripremi organizacija edukacije „Hrana i ugostiteljski objekt kao element turističke ponude“, a u suradnji sa VTV-om snima se i prigodni TV serijal Okusi Varaždinskog kraja.

Ove oznake standarda goste upućuje na kvalitetu spravljenih tradicionalnih jela u objektima, a  njegovim provođenjem intenzivirat će se proces stvaranja uvjeta za razvoj gastronomskog turizma, te podizanja ukupne kvalitete gastronomske ponude.

Važno je naglasiti da Varaždinska županija, najviše od svih ostalih županija financira i ulaže u spomenuti projekt, čime su ugostitelji iznimno zadovoljni.

Komentari