Josip Dreven dao ostavku na mjesto predsjednika gradskog HNS-a

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 10.06.2015. 08:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: V. Mihalić

Sinoć je održana redovna sjednica Predsjedništva Podružnice HNS Varaždin, na kojoj su analizirani rezultati nedavno održanih izbora za članove Vijeća mjesnih odbora u gradu Varaždinu. Zaključeno je kako su ovi izbori pokazali kako je HNS u Varaždinu i dalje vrlo snažna stranka koja se oduprijela podmetanjima i bezočnim napadima opozicijskih stranaka koje već mjesecima orkestriramo i usklađeno vode pravi mali rat protiv gradonačelnika Varaždina i stranaka gradske koalicije na čelu s HNS-om.

Prihvaćena je i ostavka dosadašnjeg predsjednika Josipa Drevena.

- HNS je u Varaždinu na prošlotjednim izborima pokazao da, unatoč svim napadima i pokušajima da se mnogi aktualni problemi u gradu pripišu isključivo trenutnom gradonačelniku i Hrvatskoj narodnoj stranci, još uvijek uživa značajnu podršku građana. Uvjeren sam da će svi projekti o kojima smo razgovarali s našim sugrađanima biti uspješno realizirani i zato uopće ne sumnjam u daljnje uspjehe HNS-a kako u gradu Varaždinu, tako i u Varaždinskoj županiji, ali i čitavoj Hrvatskoj. No, zbog novih obveza koje me očekuju na radnom mjestu nisam više u mogućnosti posvetiti se stranci onoliko kolike su njezine ambicije u narednom razdoblju. I dalje ću biti jedan od aktivnijih članova u Varaždinu i sa veseljem ću ispunjavati sve obaveze koje će od mene tražiti novo vodstvo. Zahvaljujem svim dosadašnjim suradnicima s kojima sam sačinjavao odličan tim i koji je zajedništvom i ozbiljnim radom bez suvišnih potresa prošao kroz najturbulentnije razdoblje u dosadašnjoj stranačkoj povijesti. Zahvaljujem i svim novinarima koji su pratili moj rad i rad Podružnice HNS Varaždin - rekao je Dreven.

U svojoj zahvali dosadašnjem predsjedniku Podružnice, predsjednik ŽO HNS-a Varaždinske županije i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, Predrag Štromar istaknuo je svoje žaljenje što Dreven nije više u mogućnosti biti predsjednik Podružnice u Varaždinu, te da u potpunosti razumije i poštuje njegovu odluku.

- Zadovoljan sam i ponosan što u HNS-u imamo članove koji su ozbiljni i odgovorni, kako u svojem poslu, tako i u političkom i stranačkom životu. HNS u Varaždinu jedna je od najsnažnijih stranačkih organizacija u Hrvatskoj i velika je odgovornost biti predsjednikom takve podružnice. Vjerujem da će se izborna skupština održati u najkraćem mogućem roku i da će novo vodstvo graditi uspješnu organizaciju s punom predanošću, s puno novog elana i energije, nošeni željom da HNS i dalje ostane stožerna stranka vlasti u sjedištu naše Županije – istaknuo je Štromar.

Na sjednici Predsjedništva donesena je odluka da će se Izborna skupština Podružnice Varaždin, na kojoj će se birati novo vodstvo, održati u utorak, 30. lipnja 2015. godine.

Komentari