odgovor

Jurak trnovečkom SDP-u: Vrtić ćemo izgraditi s vama ili bez vas

Objavljeno: 26.06.2024. 14:50

Zadnja izmjena: 26.06.2024. 14:50

Nakon što je vijećnik iz redova SDP-a Trnovca Bartolovečkog Mario Milak odgovorio na prozivke Tina Juraka, predsjednika trnovečkog HDZ-a, riječima kako "nisu protiv vrtića nego protiv kredita kojeg će otplaćivati djeca", ponovno je stigao odgovor Juraka.

Naime, kako je Jurak ustvrdio u svom odgovoru, za vrijeme aktualne Vlade u proteklom periodu na području Varaždinske županije izgrađeno je 14 vrtića, u tijeku je gradnja još njih 14, dok se za dva dječja vrtića trenutno izrađuje projektna dokumentacija. Dodao je i kako svaka općina i svaki grad u županiji radi na tome da osigura adekvatan smještaj za svoje mališane, dok to, ističe, nije slučaj u Trnovcu Bartolovečkom.

- Umjesto da podržite tu investiciju, vi ju opstruirate nevjerojatnim izlikama poput režija i plaća, ili pak, još nevjerojatnije, prehranom za djecu. Od aktualnog vodstva smo ipak očekivali veću socijalnu osjetljivost. Od kad je vaše redove pojačao gospodin Željko Šprem, bivši laburist, a potom reformist, očekivali smo upravo tu vašu osjetljivost prema djeci. Ipak vam je gospodin Šprem najviše rangirani dužnosnik. Drugovi i drugarice, vrtić ćemo izgraditi s vama ili bez vas. Ako se treba kreditno zadužiti, zadužiti ćemo se. Ne zbog te zgrade, nego djece - naše budućnosti! - navodi Jurak.


Cijelo priopćenje predsjednika OO HDZ-a Trnovec Bartolovečki Tina Juraka pročitajte u nastavku:

Dragi drugovi i drugarice, vrtić ćemo izgraditi s vama ili bez vas. Zato jer trnovečka djeca to zaslužuju. Novi, a ne okrečeni stari.

Za vrijeme ove Vlade je u proteklom periodu na području Varaždinske županije izgrađeno 14 vrtića, u tijeku je gradnja još njih 14, dok se za dva dječja vrtića trenutno izrađuje projektna dokumentacija.

Svaka općina i svaki grad u našoj županiji radi na tome da svojoj djeci osigura adekvatan smještaj za svoje mališane, dok se jedino u Trnovcu Bartolovečkom taj projekt opstruira od strane SDP-a i HSS-a.

Ali, od vas smo ipak očekivali više. U 30 godina postojanja, vi ničime niste doprinijeli razvoju općine Trnovec Bartolovečki, no ipak smo očekivali da ćete barem podržati ono najbitnije za naše najmlađe – izgradnju dječjeg vrtića! Umjesto da podržite tu investiciju, vi ju opstruirate nevjerojatnim izlikama poput režija i plaća, ili pak, još nevjerojatnije, prehranom za djecu.

Od aktualnog vodstva smo ipak očekivali veću socijalnu osjetljivost. Od kad je vaše redove pojačao gospodin Željko Šprem, bivši laburist, a potom reformist, očekivali smo upravo tu vašu osjetljivost prema djeci. Ipak vam je gospodin Šprem najviše rangirani dužnosnik.

Drugovi i drugarice, vrtić ćemo izgraditi s vama ili bez vas. Ako se treba kreditno zadužiti, zadužiti ćemo se. Ne zbog te zgrade, nego djece - naše budućnosti!

Komentari