otvorene karte

eTV - Klopotan odgovorio može li HNS istovremeno podržavati HDZ i SDP-ovo rješenje bala

'HNS je spreman podržati SDP-ovo rješenje bala, ukoliko ga ocijene zakonitim, provedivim i ukoliko će ono imati sufinanciranje fonda. HNS je spreman podržati i rušenje gradskih bazena odnosno izgradnju novih'
Objavljeno: 06.04.2023. 11:33

Zadnja izmjena: 06.04.2023. 11:33

Može li HNS istovremeno podržavati HDZ u Varaždinskoj županiji i SDP-ovo rješenje bala, uđu li ponovno u gradsko vijeće?

Odgovor je danas dao predsjednik gradskog HNS-a Igor Klopotan i taj odgovor je potvrdan.

- Što se tiče gradske organizacije HNS-a, imamo potpunu autonomiju. Dat ćemo podršku (rješenju bala) pod rečenim uvjetima. U koalicije ulaziti nećemo. Okupljamo koaliciju političkog centra i istaknute pojedince. Znači: programska podrška da, koalicija ne.

'Bazeni kao u Čakovcu'

To konkretno znači da je HNS spreman podržati SDP-ovo rješenje bala, ukoliko ga ocijene zakonitim, provedivim i ukoliko će ono imati sufinanciranje fonda. HNS je spreman podržati i rušenje gradskih bazena odnosno izgradnju novih.

- Što se tiče Gradskih bazena, ako analize pokazuju (a neke neslužbene informacije pokazuju) da bi bazene bilo jeftinije srušiti i napraviti sasvim nove, energetski učinkovite koji bi smanjili režijske troškove, mi ćemo to podržati. Ključno je da se smanje cijene energenata na način da se koriste dizalice topline i solarni paneli kako bi bazeni mogli poslovati s pozitivnom nulom. Ako ćemo bazen rušiti, moramo napraviti dio za djecu i mlade, koji ima Čakovec i zbog čega su njihovi bazeni puni.

'Jako sam optimističan'

Klopotan inače smatra da od SDP-a u protekle godine nisu "vidjeli ništa", te je, kako kaže, vrlo optimističan oko rezultata na izborima organizacije koju vodi.

- Jako sam optimističan. Na terenu sam godinu i pol. U pravu ste. Gradska organizacija HNS-a je bila kao raštimani klavir kad smo ju preuzeli, no sjeli smo i rekli smo: Varaždin je centar županije, treće izborne jedinice i praktički sjevera Hrvatske, ako tu ne možemo egzistirati onda nas praktički nema. Pokrenuli smo se, razgovarali s našim biračima i članovima i neprestano nam se ljudi vraćaju. Imamo nove članove i ankete pokazuju da dobro stojimo i ako uđemo u Vijeće mi ćemo stvarno napraviti ovo sve o čemu govorimo - zaključio je Klopotan.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik gradskog HNS-a Igor Klopotan pogledajte ovdje:

 

Komentari