priopćenje za medije

Kos: Tražimo da se hitno poduzmu sve mjere kako bi se bazne stanice uklonile odmah

Objavljeno: 29.06.2023. 11:05

Zadnja izmjena: 29.06.2023. 11:05

Nakon što su pitanje baznih stanica teleoperatera na zgradi Doma zdravlja u Kolodvorskoj ulici više puta postavili na sjednicama Županijske skupštine, vijećnik Reformista Devid Kos isto je pitanje postavio i na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Naime, kako je usvtrdio Odluku o produljenju ugovora na 10 godina donijelo je Upravno vijeće Doma zdravlja i ravnatelj Doma zdravlja (HDZ), a konačnu suglasnost dao župan Anđelko Stričak (HDZ).

- Obzirom da se zgrada nalazi u centru grada i to na zdravstvenoj ustanovi, a postavljanje antenskih prihvata jasno je regulirano Odlukom koju je donijelo Gradsko vijeće, tražimo da se hitno poduzmu sve mjere kako bi se bazne stanice uklonile odmah. U vrijeme mandata župana Čačića uložen je ozbiljan napor u raskidanje ugovora i micanje antena sa zgrade Vodotornja, a građani su već jednom potpisivali peticiju da se bazne stanice ne stave u 4. mjesni odbor. Zahtijevamo od gradonačelnika da reagira na ovakvo ponašanje HDZ-ovog ravnatelja i župana - rekao je Kos.

Također, vijećnik Kos dodao je kako su Reformisti protiv donošenja Odluke o utvrđivanju prestanka mandata članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Varaždina, a bez da Gradsko vijeće istovremeno donese i Odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora. Donošenjem takve Odluke stvara se, kako je naveo, "pravna praznina", odnosno situacija u kojoj se razrješuju dužnosti članovi vijeća MO, a nema odluke o raspisivanju izbora za nove članove, stoga se, zaključuje, postavlja pitanje tko obnaša dužnosti do izbora novog vijeća.

Komentari