pitanja i odgovori

Marković nakon pada proračuna: Vidjet ćemo sada. Mrzlečki i Cepanec ne žele se zamjeriti

'Čak vidimo da neki nisu ni za referendum da se ne bi slučajno građani potvrdili da žele bale riješiti na ovaj jedini zakoniti način koji smo mi ponudili. Ne vidimo prostor na koji način bi neki vijećnici mogli promijeniti mišljenje', kaže Marković. Izbori su vrlo izvjesni..
Objavljeno: 30.11.2022. 17:14

Zadnja izmjena: 30.11.2022. 18:35

Nakon što proračun Grada Varaždina nije izglasan, a gradonačelnik Neven Bosilj najavio je ozbiljnu mogućnost raspisivanja izbora, razgovarali smo s njegovim zamjenikom Miroslavom Markovićem.

Markovića smo pitali i kako komentira činjenicu da dva Čehokova vijećnika nisu glasovali protiv proračuna, nego su ostali suzdržani. Prema onome što rekao: njhovim postupkom nije fasciniran, iako bi to na prvi pogled moglo izgledati i drugačije.

  • Kako komentirate činjenicu da dva Čehokova vijećnika nisu bili protiv vašeg proračuna?

Mrzlečki ne želi biti protiv da ga ne bi prozivali umirovljenici , jer ako se proračun ne donese do Uskrsa, nema povećanja koja su osigurana za umirovljenike.  Ne shvaćaju da ako su suzdržani da su protiv proračuna. Biti suzdržani ne znači da si za sve stvari, nego si odlučio biti protiv. Vi morate imati 11 ruku, a Cepanec se valjda ne želi zamjeriti svojim ljudima koji žive kod bala.

  • Čuli smo gradonačelnika, vaš komentar?

Gradsko vijeće se raspušta kada prođu svi rokovi i ako se ne donese proračun, onda dolazi Vladin povjerenik. Činjenica je da je većina odlučila ne ići za interesima građanima nego za svojim interesima. Ili ne osjećaju trenutak u kojem se dešava konačno rješavanje otpada.

  • Referendum?

Čak vidimo da neki nisu ni za referendum da ne bi slučajno građani potvrdili da žele bale riješiti na ovaj jedini zakoniti način koji smo mi ponudili. Ne vidimo prostor na koji način bi neki vijećnici mogli promijeniti mišljenje.

  • Što sada slijedi?

Vidjet ćemo. Zakonski još jedanput moramo predložiti proračun  do Nove godine ili do 31. 3. Ako budemo, sazvat ćemo međustranačko vijeće ukoliko se pokaže dobra volja vijećnika da se obvežu da će podržati proračun u kojem bi bili troškovi za referendum, odnosno i odluku o referendumu, onda bismo mogli razmišljati o sjednici, ali izgleda da tu političke volje nema i nekom paše da je grad ušao u krizu, da projekti staju i da mnogi ljudi neće dobiti prava, a projekti će se zaustaviti.

Komentari