Milan Bandić u Varaždinu o svom "dream teamu": Svi naši dečki vole popiti litru i vodu i delati

Objavljeno: 28.10.2015. 16:17

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 08:45

Foto: Darija Rogina

Danas je održana tiskovna konferencija u Varaždinskom HNK na kojoj se govorilo o premijernom izvođenju predstave Hipokondrijakuš (Umišljeni bolesnik), čija je festivalska premijera izvedena u sklopu Varaždinskih baroknih večeri, ali i o prerano preminulom dirigentu Saši Britviću.

Na konferenciji je nazočio i Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba i kandidati njegove koalicije za treću izbornu jedinicu.Naime, riječ je o baroknoj operi redatelja Ozrena Prohića, a Jasna Jakovljević, ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, istaknula je da je cijeli projekt fuzija glazbene škole, komornog orkestra te glumaca. Rekla je sljedeće:

- Varaždin je glazbeni grad i umjetnici pronose to kroz svijet, a sad se glazba vraća u to kazalište. Premijera je održana u koprodukciji s kolegama iz Varaždinskih baroknih večeri, a posebno se zahvaljujem Saši Britviću kojemu dugujemo jako puno u ovom gradu.

Podsjetimo, Saša Britvić tragično je preminuo u 51. godini života, a radio je kao dirigent, profesor i voditelj brojnih glazbenih projekata. Operno – dramska predstava Hipohondrijakuš njegov je posljednji projekt, a riječ je o kombinaciji djela anonimnog kajkavskog autora te barokne opere "Le malade imaginaire”.

Ravnateljica se ujedno zahvalila Milanu Bandiću i Marijanu Cinguli koji su omogućili da se predstava prikazuje i u zagrebačkom HNK-u, a prihodi će ići obitelji Saše Britvića. Točni datum predstave još nije određen, no, planira se održati prije Božića. Na konferenciji su govorili i glumci te suradnici na predstavi.

Milan Bandić je izrazio žaljenje i sućut obitelji zbog smrti Saše Britvića, s kojim je bio dobar prijatelj, a nazvao ga je “glazbenim sinom i osobom koja je zadužila hrvatsku glazbu. ” Isto tako, Bandić je potvrdio suradnju, zahvalio na gostoprimstvu te istaknuo svoju izvanstranačku listu, tj. nezavisne kandidate za treću izbornu jedinicu, koje je nazvao: “dream team”

– Svi naši dečki vole popiti litru i vodu i delati, a prije svega vole ljude, život, Zagorje i našu domovinu, a u životu su nekaj napravili.

Marijan Cingula, nositelj liste treće izborne jedinice koalicije Rada i solidarnosti, rekao je:

- Iskoristili smo današnji susret za jedan dobar posao, pod parolom rada i solidarnosti. Dogovorili smo vrijedan posao i odat ćemo poštovanje pokojniku koji je zadužio hrvatsku kulturu i želimo pomoći obitelji u teškim trenucima. Osvrnuo se i na listu svoje koalicije te rekao da su na njoj "domaći ljudi."

Iskoristili smo priliku kako bi Milana Bandića upitali za očekivanja u trećoj izbornoj jedinici.

- Stavio sam izvanstranačke ljude jer su najbolji. Očekujem izrazito dobar rezultat i da će ljudi glasati za djela, a ne riječi te za svoje ljude koji su se dokazali u životu i koji će nešto napraviti. Moji kandidati podnose račun građanima, a ne lideru stranke. Većina lista sastavljena je od uhljeba i od toga građani nemaju koristi – rekao je Bandić.

Kako je to izgledalo, pogledajte u fotogaleriji: 

 

Komentari