Milan Mirčetić predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Varaždinske županije

Objavljeno: 10.07.2015. 18:21

Zadnja izmjena: 08.03.2016. 14:42

Foto: Varaždinska županija

Županijskoj palači u Varaždinu održana je konstituirajuća sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Varaždinske županije na kojoj su izabrani predsjednik Vijeća te njegov zamjenik.

Predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić otvorila je sjednicu i pozdravila prisutne članove Vijeća te im čestitala na izboru koji su održani 31. svibnja ove godine.

- Upravo kroz ovo Vijeće unaprjeđivati ćete i štititi položaj vaše nacionalne manjine u Županiji, sudjelovat ćete u javnom životu i upravljanju  lokalnim poslovima, doprinositi razvoju, kako naše Županije, tako i šire zajednice – naglasila je Dubravka Biberdžić.

Prisutne je pozdravio i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

- Ovom prilikom želim Vam čestitati na radu i naglasiti kako će Varaždinska županija i dalje biti otvorena za svaku suradnju s vama – istaknuo je zamjenik Kišić.

Od ukupno izabranih 25 članova Vijeća, tajnim glasovanjem za predsjednika Vijeća izabrali su Milana Mirčetića, dok je za njegova zamjenika izabran Đuro Jančić. Nakon provedenih članovi Vijeća jednoglasno su usvojili Statut Vijeća kao temeljni akt po kojem će dalje djelovati.

Sjednici su prisustvovali i predstavnica ruske nacionalne manjine, predstavnik gradskog Vijeća srpske nacionalne manjine u Čakovcu i predstavnik srpske nacionalne manjine Međimurske županije.

Komentari