Od sada vađenje krvi u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu - bez nesnosnih gužvi!

Objavljeno: 01.10.2015. 12:00

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:59

Zbog prevelikih gužvi u ograničenim prostornim kapacitetima postojećeg laboratorija u Zagrebačkoj ulici, čak 500 do 600 ljudi dnevno, te učestalih primjedbi pacijenata, a radi osiguravanja dostupnosti laboratorijske dijagnostike, danas je otvoren novi medicinsko biokemijski laboratorij Doma zdravlja Varaždinske županije u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu.

Laboratorij je otvorio župan Varaždinske županije Predrag Štromar u prisustvu ravnatelja Doma zdravlja Ivana Crnkovića te djelatnika doma zdravlja. Investiciju vrijednu skoro 2 milijuna kuna župan je pohvalio, napomenuvši kako se ovim otvorenjem znatno podiže zdravstveni standard naših građana.

- U interesu je Županije da građanima bude što dostupnija zdravstvena usluga te se tom prilikom vodimo dobrobiti svih pacijenata. Varaždinska županija je u ovaj laboratorij uložila 628 tisuća kuna izvornih sredstava i siguran sam da će od danas građani opet dolaziti ovdje vaditi krv – rekao je župan te dodao kako je novi laboratorij suvremeno opremljeni i uređen.

Voditeljica laboratorijske djelatnosti Marija Crnković izrazila je zadovoljstvo otvorenjem laboratorija.

- Važno je istaknuti kako smo do 2011. godine radili na lokaciji koja je u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, a u Kolodvorskoj smo imali samo ispostavu vađenja krvi za pacijente koji su gravitirali prema Kolodvorskoj. Najveće gužve počele su se stvarati uvođenjem vađenja krvi u ordinacije obiteljske medicine. I zbog toga je dolazilo do velikih gužvi kod nas u laboratoriju. Ovaj laboratorij će raditi sve iste pretrage koje se rade i u Zagrebačkoj ulici – rekla je Crnković.

Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Ivan Crnković je istaknuo kako će novi laboratorij veličine 180 kvadratnih metara obuhvatiti djelomično građane centra Varaždina, Banfice, Šemovca i Trnovca, dok će mještani općina Jažabet, Beletinec, Sveti Ilija, Cestica, Sračinec i Petrijanec i dalje koristiti usluge laboratorija u Zagrebačkoj ulici.

- Zahvaljujem se županu na pomoći i suradnji te na prepoznavanju potrebe naših građana, odnosno pacijenata – zaključio je Crnković.
Otvorenju su nazočili i zamjenik župana Alen Kišić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac te županijska vijećnica Mirjana Kolarek Karakaš, dr. med.

 

 

Komentari