priopćenje za medije

Reformisti: Naš bivši član mijenja stranku radi pozicije direktora, drugi je tamo zbog Čačića

Objavljeno: 15.12.2023. 17:20

Zadnja izmjena: 15.12.2023. 17:43

Reformisti su se danas oglasili priopćenjem nakon što je novoosnovana Nezavisna platforma Sjever, u kojoj su i bivi članovi Reformista, održala svoju konferenciju za medije, riječima kako ista "potvrđuje neke poznate činjenice".

Priopćenjem su se osvrnuli na svoje bivše vijećnike Krešimira Horvata za kojeg smatraju da mijenja stranačku pripadnost za radno mjesto direktora komunalnog poduzeća Lukom, kao i na Tomislava Paljaka za kojeg navode kako on zadržava svoje mjesto u Skupštini na koje je izabran kao Reformist iza nositelja liste Radimira Čačića. 

- Novost je i da jedna stranka pod imenom Nezavisna platforma Sjever i dalje inzistira na formalnoj poziciji opozicije, iako je od prvog dana svog djelovanja u Skupštini svojim glasanjima na svim ključnim točkama potvrdila da je dio HDZ-ove većine. U tom smislu postupci HNS-a i Nezavisne liste Ivana Čehoka i ljudski i politički su pošteniji jer jasno kažu što su - HDZ. I sama lokacija održavanja konferencije za medije, atrij Županijske palače, koja je rezervirana za vladajuću koaliciju, govori sama za sebe.Sve to zajedno je i učinjeno samo i isključivo s ciljem otvorene ili prekrivene podrške HDZ-u, danas i sutra - naveli su.


Priopćenje Reformista pročitajte u nastavku u cjelosti:

Konferencija za medije u atriju varaždinske Županijske palače kojom se najavilo preimenovanje dosadašnjeg Nezavisnog kluba vijećnika u Klub vijećnika Nezavisne platforme Sjever donosi neke novosti i nažalost potvrđuje neke poznate činjenice.

Novost je ulazak u klub vijećnika s liste Reformista Krešimira Horvata koji prilično besramno mijenja stranačku pripadnost za radno mjesto direktora komunalnog poduzeća LUKOM. Nažalost, kao i Tomislav Paljak, zadržava svoje mjesto u Skupštini na koje je izabran kao Reformist iza nositelja liste Radimira Čačića.

Novost je i da jedna stranka pod imenom Nezavisna platforma Sjever i dalje inzistira na formalnoj poziciji opozicije, iako je od prvog dana svog djelovanja u Skupštini svojim glasanjima na svim ključnim točkama potvrdila da je dio HDZ-ove većine. U tom smislu postupci HNS-a i Nezavisne liste Ivana Čehoka i ljudski i politički su pošteniji jer jasno kažu što su – HDZ. I sama lokacija održavanja konferencije za medije, atrij Županijske palače, koja je rezervirana za vladajuću koaliciju, govori sama za sebe.

Nažalost potvrđuje se svima nama dobro poznata činjenica, da ucjenjivost radnim mjestom ili sudskim odlukama nije garancija nezavisnog djelovanja, već neizbježan put u ovako objektivno ljudski i politički tužne scene kojima svjedočimo.

Sve to zajedno je i učinjeno samo i isključivo s ciljem otvorene ili prekrivene podrške HDZ-u, danas i sutra. Župan Stričak (HDZ) je to vrlo precizno, otvoreno i pošteno formulirao rečenicom: "Smatram da je osnivanje Nezavisne platforme Sjever jedan JAKO DOBAR potez kolege Posavca."

Komentari