Riječi se više ne biraju - Mirela Holy Čačića nazvala "mešetarom"

Objavljeno: 26.10.2015. 20:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Siniša Sović

Verbalnom sukobu između Čačićevih Reformista i Oraha Mirele Holy ne nazire se kraj, a u njega se sada izravno, nakon posljednje reakcije Reformista, uključila i predsjednica potonje stranke, ne birajući pritom riječi...

Naime, Reformisti su u svom posljednjem priopćenju za javnost ustvrdili da Holy kao ministrica šest mjeseci „nije uspjela potpisati ni promemoriju sastanka s čelnicima našega grada“, a kamoli trajno riješiti problem varaždinskog smeća. Uz to, prozvali su je i "strastvenim borcem za opstrukciju svih za gospodarstvo Hrvatske važnih projekata poput Omble, LMG-a, Plomina C i istraživanje ugljikovodika u Jadranu".

Podsjetimo, sve je počelo time što su Reformisti performans Oraha o tzv. „Balogradu“ protumačili kao "izrugivanje gradu Varaždinu", a nakon toga su Orahovci prozvali Čačića da je svojom intervencijom zaustavio Holyino rješenje – interventni izvoz i termičko zbrinjavanje bala izvan Hrvatske, čime bi se problem, kako tvrde, riješio još 2012. godine.

Mirela Holy u svom priopćenju za medije od ponedjeljka poslijepodne, ponavljajući spomenuto, ističe da Čačić taj svoj postupak "nikada nije objasnio", a da je ona morala odstupiti s funkcije upravo zato što je smetala interesima tzv. otpadnih lobija. Holy se pritom pita je li Čačića o poništenju inerventnog izvoza bala savjetovao „direktno kralj 'otpada' ili je odluku temeljio na svojoj (ne)sposobnosti.“ Omblu i Plomin C Holy pritom naziva ekonomski i okolišno „štetnim projektima, koji se ne bi mogli realizirati prije 2017. godine“, iako je Čačić njihovu realizaciju najavljivao za sredinu 2012. godine.

- To samo ukazuje koliko je bivši prvi potpredsjednik Vlade stručan i uspješan ministar. Činjenice jasno pokazuju da Ratko Čačić zna prepoznati samo vlastiti interes i interes suspektnih interesnih skupina, u ovom slučaju iz područja otpada, ali ne i javni interes i rješavanje problema u interesu građana. Stoga je za "Balograd" odgovoran upravo - Ratko Čačić i njegovo 'mešetarenje'. Građani će to znati prepoznati na izborima, a ovim putem pozivamo stranku Reformista da i dalje nastave uvjeravati građane u to – kaže Mirela Holy.

Zanimat će vas:

>>Zbog "Balograda" zaiskrilo između Reformista i Oraha

>>Orah: Glavni krivac za bale je Čačić, Mirelu Holy napada da prikrije svoju krivicu

>>Reformisti: Holy šest mjeseci nije uspjela potpisati ni promemoriju, toliko o njezinoj "odlučnosti" da riješi problem bala

Komentari