božićni prijem

Saborski zastupnik Anđelko Stričak primio zahvalnicu za pruženu potporu povodom povratka Puma

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.12.2018. 08:59

Zadnja izmjena: 22.12.2018. 09:02

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov saborskom zastupniku Anđelku Stričaku uručio je zahvalnicu za pruženu potporu povodom povratka 2. mehanizirane bojne Pume u grad Varaždin.

Nakon preuzimanja priznanja Stričak je još jednom izrazio zadovoljstvo što se bojna Pume vratila doma u Varaždin podsjetivši na slavan ratni put te gardijske postrojbe. Podsjetio je na činjenicu da će 7. gardijska brigada Pume ostati zapamćena, uz sve pobjede izvojevane u Domovinskom ratu, po ulaska u Knin, čime su proslavili i Varaždin, ali i cijeli sjever Hrvatske. Ponovo je naglasio da vrijednosti koje su krasile naše branitelje trebaju biti aktualne i danas: hrabrost, požrtvovnost i rad za bolje sutra.

– To provodimo upravo sada ovdje u Varaždinu. Prostor bivše vojarne dan je na korištenje, dio vojsci, dio civilnim udrugama i lokalnoj samoupravi, a još ga je ostalo i za potrebe Sveučilišta Sjever. Smatram da je to dobar koncept koji vodi zajedništvu te u sinergiji svih daje rezultate – zaključio je Stričak.

Povodom božićno novogodišnjih blagdana potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov organizirali su prijem kojem su prisustvovali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Kolinda Grabar-Kitarović, generali Ante Gotovina i Mladen Markač, bivši te sadašnji dužnosnici ministarstva obrane i glavnog stožera, članovi saborskog Odbora za obranu, Hrvatski generalski zbor, predstavnici braniteljskih udruga.

 

Komentari