novi ljudi, novo doba

SDP odlučio tko će biti predsjednik vijeća, a to se može shvatiti i kao - poruka

Osvojili su čak tri puta više glasova od njihova najvećeg konkurenta Ivana Čehoka, ostvarili su svoj najbolji rezultat ikad i treći najbolji rezultat neke stranke ili liste u 30-godišnjoj povijesti izbora grada Varaždina. Izborom mladog predsjednika vijeća poručuju da se na vrhu žele zadržati dugo vremena...
Objavljeno: 22.04.2023. 07:06

Zadnja izmjena: 22.04.2023. 07:31

Foto: Miroslav Marković, predsjednik gradskog SDP-a / Lovro Lukavečki, budući predsjednik vijeća

SDP Grada Varaždina, na sjednici Gradskog odbora koja je završila sinoć oko 21 sat, odlučio je o tome tko će biti novi predsjednik gradskog vijeća.

Biti će to, kako pouzdano doznajemo, Lovro Lukavečki. Dražen Jagić biti će predsjednik nikad jačeg SDP-ova kluba vijećnika, a Gordana Marsenić i dalje će vršiti dužnost potpredsjednice vijeća.

Podsjetimo, SDP je na prijvremenim izborima za gradsko vijeće osvojio 5.121 glas, a to je 1,5 puta više nego što je osvojio 2021. na redovitim izborima.

To je čak tri puta više od njihova najvećeg konkurenta Ivana Čehoka, odnosno Ivan Čehok je s osvojenih 1.683 glasa osvojio 2,2 puta manje nego 2021. na redovitim izborima.

Poruka

Izborom mladog Lovre Lukavečkog SDP zasigurno poručuje da već sada razmišlja o nekom budućem vremenu i nekoj novoj smjeni generacija.

Ostvarili su treći najbolji samostalni rezultat neke stranke ili liste u 30-godišnjoj povijesti lokalnih izbora Grada Varaždna i svoj najbolji samostalni rezultat ikad.

Komentari