Šestero profesora iz Varaždinske županije kreirat će novi obrazovni sustav

Objavljeno: 09.07.2015. 18:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Nedavno je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo popis 62 profesora koje je Povjerenstvo za izbor članova radnih skupina odabralo za rad na cjelovitoj reformi kurikuluma, a danas se njima pridružilo 303 profesora iz različitih područja obrazovanja. Kandidati dolaze iz područnih škola, elitnih gimnazija, strukovnih škola, akademskih profesora, ali i pet instituta.

Između 963 prijave odabrano je i šest profesora s područja Varaždinske županije. Tako su za tehničko i informatičko područje kurikuluma odabrani Goran Hajdin s Fakulteta organizacije i informatike i Tamara Ređep iz I. OŠ Varaždin; za međupredmetnu temu uporaba informacijsko‐komunikacijske tehnologije odabrane su Draženka Stančić iz OŠ I. Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, Lidija Kralj iz OŠ Veliki Bukovec i Nataša Sajko iz Medicinske škole Varaždin, koja je odabrana i za kurikulum hrvatskog jezika. Za kurikulum fizike odabran je Damir Kliček iz Elektrostrojarske škole Varaždin, a za kurikulum geografije Krunoslav Rukelj iz I. gimnazije Varaždin. Lidija Kralj iz OŠ Veliki Bukovec također je odabrana za kurikulum iz informatike.

Inače, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, koji je ovu reformu nazvao »najvećom obrazovnom reformom ikad viđenom na ovim prostorima«, uvodi i novi način honoriranja takvog rada: naknada koju će članovi radnih skupina primiti ovisit će o njihovim rezultatima i osobnom doprinosu izradi kurikuluma.

Završetak izrade novog obrazovnog sustava predviđa se do siječnja 2016. godine.

Komentari