treći dan ultimatuma

eTV - HNS Čistoći pruža ruku: 'Još se možemo dogovoriti, prostor je u trošku uprave'

Najveće zamjerke dugogodišnjeg HNS-ova načelnika idu u smjeru odnosa Čistoće prema dioničarima, no napominje Korotaj - to nije karakteristika samo aktualne uprave toga komunalnog poduzeća. Tako je bilo oduvijek, zaključuje...
Objavljeno: 02.02.2022. 10:46

Zadnja izmjena: 02.02.2022. 11:36

Općine koje predvode načelnici HNS-a i HDZ-a ukupno broje više od 9,5 tisuća korisnika Čistoće, a sada prijete raskidom ugovora ukoliko se cijena otpada prelomi na njima. Ukoliko se pak to dogodi, cjelokupna cijena otpada prelomit će se preko leđa građana Varaždina.

Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica, ističe da s njima kao dioničarima nikad nije bilo komunikacije i sada je učinjena šteta svima.

- Racionalizacijom se moglo doći do toga da cijena sada raste minimalno (10 posto). Sanacija Čistoće trebala se predviđati u tri godine, ovo je sad preveliki udar za građane - rekao je Korotaj.

Korotaj napominje kako se može uštedjeti i na troškovima uprave.

- Puno se toga može racionalizirati, smanjiti u troškovima, od uprave do organizacije. Kroz pravu organizaciju i dogovor svih dioničara riješit ćemo da odvoz ostane na ovoj kvaliteti - zaključuje Korotaj, naglašavajući kako u općini koju predvodi prevladava zadovoljstvo Čistoćinom uslugom.

Najveće zamjerke dugogodišnjeg HNS-ova načelnika idu u smjeru odnosa Čistoće prema dioničarima, no napominje Korotaj - to nije karakteristika samo aktualne uprave toga komunalnog poduzeća. Tako je bilo oduvijek, zaključuje.

Cijelo gostovanje Mirka Korotaja u današnjoj emisiji eTV studio, u kojoj se između ostaloga osvrnuo na problem s Čistoćom pogledajte ovdje:

 

 

 

Komentari