komentar

Stričak o transkriptima: 'Uoči svakih izbora u Varaždinskoj županiji represivni organ radi u korist SDP-a'

Objavljeno: 05.04.2023. 13:04

Zadnja izmjena: 05.04.2023. 14:53

Tjednik Nacional objavio je transkripte prisluškivanih razgovora između Ivana Čehoka, Zlatana Avara i Željka Bunića, u kojima su raspravljali o otkazivanju podrške HDZ-u ukoliko HDZ podrži gradski proračun.

Podsjetimo,bilo je to još u lipnju prošle godine, kada je Željko Bunić bio pod mjerama prisluškivanja, a komentirali su kako ih je HDZ „zaje***“ kada su prvi put podržali proračun. Čehok je u jednom drugom razgovorio potom rekao: „Kad dođe proračun na dnevni red ne bumo se pojavili i ko je*** mater Stričaku. Nek ga Čačić vadi.“ Avar na jednom drugom mjestu govori kako treba „napakirati prijava“ pa se jedna bude „valjda primila“, a smatraju da ne bi bilo zgorega u prijavu „staviti i jednog HDZ-ovca“, jer bi se tako prijava možda prije uzela u obzir.

Sve  to danas je prilikom obilaska Arboretuma Opeke, na pitanje novinara, komentirao župan Anđelko Stričak

- Nedavno je na obljetnici SDP-a ŽO Varaždinske županije gradonačelnik Bosilj izjavio kako su u ove izbore uključeni represivni organi. S time se slažem, oduvijek su bili uključeni u korist SDP-a. Sjetimo se prošlih izbora kada je SDP pozivao građane na prosvjed zbog slučaja psihijatar. Zna li netko kako je taj slzučaj završio. Sjetimo se prije toga kada su, kao, njihovom predsjedniku mladeži Luki Zrinskom upućene prijetnje "Smrt te čeka". Zna li tko kako je to završilo? Sjetimo se slučaja Bajsić. Kako je to tavršilo. Oduvijek kada se održavaju lokalni izbori na području Varaždinske županije, uključen je represivni organ ali u korist SDP-a - rekao je Stričak.

Još je na kraju dodao:

- Što se tiče Nacionala, razgovaraju Čehok, Bunić i Avar u 7. mjesecu prošle godine, a tek u 8. mjesecu je raspisan natječaj za sanaciju bala, a u 11. mjesecu se znao izvođač i koliko to košta. Sad mene zanima, tko je još u Varaždinu osim SDP-a i represivnih tijela vidovit.

Komentari