najava

Večeras u Varaždinu ponovno Plenković, ovako je zadnji put o gradskoj vlasti govorio

Objavljeno: 06.04.2024. 12:22

Zadnja izmjena: 06.04.2024. 12:28

Večeras će u Varaždinu ponovno boraviti predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji će se susresti s članovima stranke s varaždinskog područja.

Predsjednik HDZ-a u Varaždin će stići u 19 sati, a novinarima će davati izjavu oko 19 sati n Korzu. Plenković je u Varaždinu posljednji put boravio prije mjesec dana, kada je HDZ slavio obljetnicu u Areni, te je tom prilikom prozvao gradsku vlast u kontekstu rješavanja bala.

- Varaždin, grad u kojem je gradonačenik iz SDP-a, dobio je odluku vlade da ćemo Brezje financirati nacionalnim sredstvima, 30 milijuna eura skoro, putem odluke Vlade i aktivnosti Fonda za zaštitu okoliša. Ako Vlada daje 30 milijuna eura, grad praktički tu gotovo da nema troškova za problem koji traje 18 godina i za Varaždinice i za ovih nekoliko općina čije se smeće tamo godinama kumuliralo. Ja bih to pročitao kao veliko rastarečenje. Moglo je to i koštati grad Varaždin. Međutim, taj isti grad Varaždin odredi u tom raspornu maksimalnu stopu poreza na dohodak. Kako je to matematika? I onda izađe u jednom od medija da je Varaždin jedan od gradova čiji su prihodi od poreza na dohodak narasti 36%. Šta to znači? To znači da onaj ko donosi takve odluke, bale ne mora platiti - govorio je Plenković.

Komentari