VIDEO Štromar zaigrao na sve ili ništa: Preferencijalnim glasovima namjerava postati zastupnik i šef HNS-a

Objavljeno: 01.10.2015. 20:44

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:53

Parlamentarni izbori su važni za našu stranku i demokraciju u Hrvatskoj koja se umorila od prodaje i izdaje, tim riječima najavio je varaždinski župan i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Varaždinske županije Predrag Štromar svoju kandidaturu na zajedničkoj listi u trećoj izbornoj jedinici...

Naime, povodom priprema za predstojeće parlamentarne izbore, županijska organizacija HNS-a Varaždinske županije u četvrtak je u sportskoj dvorani Graberje održala Konvenciju članova HNS-a i predstavila svoje kandidate za listu u 3. izbornoj jedinici.

Uz Predraga Štromara to su još potpredsjednik hrvatskog Sabora i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinič te potpredsjednica HNS-a Varaždinske županije Božica Makar. 

Na Konvenciji su se uz 500-tinjak članova i simpatizera te stranke okupili svi HNS-ovi gradonačelnici i načelnici općina, te predstavnici stranaka zajedničke liste Hrvatska Raste iz treće izborne jedinice.  

Varaždinski gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HNS-a Goran Habuš u svojem obraćanju okupljenima naglasio je da je pred njima najvažnija pobjeda.

- Prije četiri godine maknuli smo nesposobnu HDZ-ovu vlast s trona. Sada nam predstoji da sa sjevera Hrvatske svoje znanje i iskustvo u upravljanju prenesemo na cijelu zemlju – rekao je Habuš.

Dodao je da lista za 3. izbornu jedinicu (dalje IJ) ima četrnaest časnih imena, te da najtežu poziciju ima Predrag Štromar koji je na 14. mjestu. Pritom je sve pozvao da ga zaokruže na preferencijalnom glasovanju.

O značaju predstojećih izbora potom su redom govorili Maja Puh, tajnica Regionalnog saveza HNS-a iz Krapinsko-zagorske županije, mečimurski župan Matija Posavec i Alen Leverić, zamjenik ministra gospodarstva.

- Nakon ovih izbora imat ćemo četiri saborska zastupnika. Hrvatski sjever je samo od ministarstva gospodarstva u proteklom razdoblju dobio 130 milijuna kuna. No, treba nam pet puta više novaca i to je obaveza župana Štromara – ustvrdio je Leverić.  

Na njega se nadovezala Dubravka Biberdžić predsjednica Županijske organizacije SDP-a podsjetivši što članove, što podržavatelje HNS-a na uspjehe Vlade Zorana Milanovića.



- Dok raste BDP, navozi brodogradilišta su puni i raste zaposlenost mladih, pada nezaposlenost, korupcija i broj falsificiranih diploma. Od građana tražimo još jedan mandat kako bi završili započeti posao. Zavrtjeli smo gospodarski te civilizacijski kotač i mi smo domoljubi jer radimo pošteno – kazala je Biberdžić koja je uvjerena u pobjedu i kako je objasnila, najbolji izborni rezultat u 3. izbornoj jedinici na razini Hrvatske.

Prije nego što je sve okupljene pozvao na zajedničko druženje, varaždinski župan Predrag Štromar naglasio je da od svih HNS-ovaca u 3. izbornoj jedinici očekuje predanost kampanji.

- Bitno je da i dalje ostanemo stranka u Vladi bez koje se ne donosi ni jedna ključna odluka – zaključio je Štromar.

Kako se, pak, može čuti u političkim kuloarima, varaždinski HNS-ovci procjenjuju da bi već 12.000 preferencijalnih glasova trenutnom županijskom čelniku HNS-a moglo biti snažan zamah u njegovoj kandidaturi za predsjednika HNS-a, odnosno - dokaz da ima potporu velikog broja članova stranke i birača. Za ulazak u Hrvatski sabor prema procjenama treba mu oko 14.000 preferencijalnih glasova.

Komentari