Akcija čišćenja: S vrećama za smeće, u nedjelju svi na Dravu

Objavljeno: 24.02.2015. 11:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Kako bi se uredio okoliš i zaštitila ljepota rijeke Drave i popularnih šetališta uz samu obalu, u nedjelju 1. ožujka s početkom u 14 sati održat će se akcija čišćenja obale rijeke Drave. Akciju organiziraju ljubitelji Drave i Kajak kanu klub Varteks.

Slična akcija čišćenja održala se prije dvije godine, kada su se skupljali najlon i plastika. Nažalost, neodgovorni pojedinci i dalje smeće bacaju uz obalu rijeke.

- Plastika i dalje nagrđuje našu prirodu i ostat će tamo još dugo osim ako ne udružimo snage i još jednom provedemo akciju čišćenja. Bilo bi lijepo da barem tu našu Cirkovečku, Zelene sprude, Bijele kipe dovedemo u red i omogućimo šetačima užitak u ljepotama Dravskih obala - rekli su organizatori ove hvalevrijedne akcije.

Kao što je već rečeno, akcija čišćenja organizirana je za 1. ožujka, a zborno mjesto na kojem će se građani sastati je na parkiralištu kod mosta na rijeci Dravi.

Samo čišćenje trebalo bi trajati dva do tri sata, a nakon toga su svi sudionici pozvani na druženje uz  grah i  klipiće.

- Kako je ova akcija organizirana bez sponzora molimo sve koji nam se žele priključiti da sa sobom ponesu vreće za smeće - poručili su organizatori.

Komentari